28. märts 2024

Sündmused 2007

Aasta jooksul võeti vastu kaks seltsi – Segakooride Liit „Helikoda“ ja Eesti Klubi. Välja arvati samuti kaks seltsi – Vana Narva Selts ja Tšerepovetsi Eesti Kultuuriühing. Aasta lõpuks kuulus EKSÜ-sse 30 seltsi.

Juhatus pidas 6 koosolekut, mille käigus arutati toetuste jagamist Välis-Eesti ja Eesti Kultuuriseltsidele, EKSÜ arengukava, eelarvet, suvist ühisüritust – seltside mõttetalgute korraldamist, informatsiooni Rahvuskaaslaste programmi konverentsist. Üks juhatuse koosolek toimus 24. jaanuaril Pärnus, kus oma tegemistest rääkisid Lauluselts „Leelo“, Lauluselts „Kuldne Kungla“ ja Rahvuskultuuriselts „Kajakas“.Samas olid kohal ka Pärnu Linnavalitsuse kultuuriosakonna ja kultuuriasutuste esindajad. Kujunes ühine aruteleu, mille keskmes oli Pärnu linna kultuurielu ja seltside osa selles.

Teine sellelaadne koosolek toimus 10. oktoobril Rakvere, kus osalesid ja andsid ülevaate oma tööst J.Kunderi Selts, Rakke Valla Hariduse Selts ja Muuga MNS „Eha“.

Suuremaks ürituseks kujunes Mändjala Kämpingus Saaremaal korraldatud suvepäev 10.-11. augustil. Mõttetalgud teemal „Kuidas ehitada kodanikuühiskonda?“ andsid mõtteerksust ning tutvumine Saaremaaga õpetas hindama seal elanud ja elavate inimeste püüdlusi ja tööd, sealne loodus avas kõigile meie kodumaa ilu.

Seoses läheneva eestlaste seltsiliikumise 150. aastapäevaga alustati seltside juhendamist arhiivide korrastamisel.