28. märts 2024

Kohtumispaik – Pille Lille Muusikute Fond

Muusikute fond PLMF kutsub osa saama suurepärastest sündmustest!

PLMF on ellukutsutud tuntud ooperilaulja Pille Lille algatusel 2003. aastal missiooniga toetada igakülgselt andekaid muusikuid nende professionaalsete oskuste edasiarendamisel.

Järjepidevalt on PLMF-i nimekirjas üle 40-ne Eesti väljapaistva muusikatalendi, kelle maailmalavadele jõudmiseks arendame mitmekülgselt piirideülest koostööd. PLMF kuulub Rahvusvahelise Artistide Manageride Assotsiatsiooni (IAMA), Euroopa Festivalide Assotsiatsiooni (EFA) ning Rahvusvahelise Etenduskunstide Liidu (ISPA) ridadesse, olles samuti Põhja- ja Baltimaade Festivalide Platvormi (NBFP) asutajaliige ja eestvedaja.

Eesmärkide saavutamiseks on loodud kaks üle-eestilist klassikalise muusika kontserdisarja – “Meistrite Akadeemia” (sh Noorte Meistrite Akadeemia) ja“Hingemuusika” (sh Kirikuklassika, Mõisaklassika), mille raames korraldame aastas üle 100 kammerkontserdi.

Iga kuu teisel teisipäeval kell 15.00 toimuvad Tallinnas koostöös Rootsi-Mihkli kirikuga vaba sissepääsuga õpilaste ja üliõpilaste esinemised linnaelanikele ja külalistele.

Kontserdisarjad viivad instrumentaal- ja vokaalmuusika ka Eestimaa kõige väiksematesse kontserdipaikadesse, täites üht PLMF’i unistustest, võimaldada kõikidel Eestimaa inimestel kuulda elavas esituses ajatut heliloojate loomingut tipptasemel muusikute esituses.

Üha kasvava populaarsusega on PLMF’i koolikontserdid ning aastas toimub üle 100 kontserdi Pühajärvest Narvani ja Häädemeestest Peipsini. Väikeste kommentaaridega koolikontsertidega toetame ja arendame õpilaste üldkultuurilisi ja muusikaalaseid teadmisi.

2005. aasta suvel sündis “Tallinna Kammermuusika Festival”, mille raames antakse välja igal aastal kõige andekamatele preemiaid ja festival esitleb mitmeid külalisartiste, kes on kutsutud Eestisse koostööprojektide raames. 2006. aastal sai alguse “Tallinna Talvefestival” motoga “Tõsta pilk ja ava süda”, millega kaasneva heateoalgatuse raames kogume vahendeid nii erivajadustega lastele kui ka lasterikastele peredele, aga aitame ka koole ja muusikaõpilasi instrumentide soetamisel.

Jaapaniga kultuurisidemete arendamiseks loodi 2013. aastal Eivere Klaverifestival ja aastatel 2009-2014 olime algatajaks ja eestvedajaks Väike-Maarja Muusikafestivalile.

Alates aastast 2010 korraldab PLMF suurejoonelist Rapla Kirikumuusika Festivali ning koolitustegevuste raames viime läbi erinevaid meistrikursuseid tunnustatud pedagoogide juhendamisel selleks loodud Rapla ja Eivere Rahvusvahelises Suvekoolis.

Lisaks on PLMF korraldanud alates 2009. aastast üle kümne laiahaardelise lõimumisprojekti, eesmärgiga lähendada meie eesti- ja venekeelset elanikkonda muusika ning koosloomise abil.

Hetkel käimasoleva projekti “Lõimumine läbi koorimuusika” raames alustasid 2016. aasta sügisel kolmes Tallinna vene keelses koolis tegevust uued noortekoorid konkursi korras leitud noorte dirigentide juhendamisel.

Korraldatud on ka kaks Vabariiklikku Vokalistide Konkurssi pühendatuna varalahkunud väljapaistvale tenorile Vello Jürnale ja sel aastal toimub konkurss kolmandat korda lõppkontserdiga Estonia kontserdisaalis 1. aprillil.

2017. aasta sügisel avab PLMF Huvikooli Tallinna Südalinna Kooli ruumides, kus on võimalus õppida erinevaid instrumente väljapaistvate muusikute juhendamisel kõikidel vanusegruppidel.

Oleme siiralt tänulikud kõigile, kes aitavad kaasa Eesti kultuurivaldkonna arengule koos Muusikute fondiga PLMF.PLMF-il on väljakujunenud läbi aastatepikkuse tegevuse kultuurivaldkonnas heade koostööpartnerite võrgustik.

Liitu meie uudiskirjaga ja saa osa sooduspakkumistest www.plmf.ee.

Mari-Liis Auntock
PLMF tegevjuht