28. märts 2024

ERMi Sõprade Selts sai kokku

Laupäeval, 20. mail 2017, kogunes seltsi üldkoosolekule ERMi teatrisaali üle 70 inimese. Vaatasime tagasi möödunud tegusale aastale ja rõõmustasime koos muuseumiga uue kauni kodu üle. Ja selle üle, et muuseumis elu keeb ja ka sõpradel on seal oma osa täita.

Ettekannetega esinesid ERMi Sõprade Seltsi juhatuse esimees Tanel Linnus, revisjonikomisjoni liige Tiina Tael ja ERMi direktor Tõnis Lukas.

Vastilmunud seltsi aastaraamatu Lee 23. numbrit esitles selle koostaja Sirje Madisson. Värvika trükise omanikeks said nii kaasautorid kui ka 50 muuseumit aasta jooksul toetanud vabatahtlikku abilist.

Üldkoosolekust osavõtjad valisid ühel häälel seltsi 2017. aasta auliikmeks Petseri Lingvistilise Gümnaasiumi legendaarse eesti keele õpetaja Vally Tamme.

Kui pereasjad aetud, said sõna Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartu vallavanem Aivar Soop, kes diskuteerisid juba palju vastakaid mõtteid tekitanud Raadi piirkonna uue detailplaneeringu üle.

Teatavasti soovib vald ehitada ERMi külje alla korterelamuid ja on uue planeeringuga välistanud ärimaa ehk sisuliselt ka sellega seonduvad teenindusasutused.

Tartu linnapeaga sama leeri esindanud ERMi direktor Tõnis Lukas ütles, et kavandatud muutus takistab nii muuseumi kui piirkonna arengut tervikuna. Energiline mõttevahetus lõppes siiski sõbralikult, sest ees on veel mitmeid arutelusid.

Peale koosoleku lõppu ootasid kõiki muuseumiöö põnevad sündmused.

Tervitades
ERMi Sõprade Seltsi juhatus