29. märts 2024

Trakslaste maikuu tegemised

Tantsurühm Hoby esinemas TRAKSi hooaja lõpupeol

Foto: Tantsurühm Hoby esinemas TRAKSi hooaja lõpupeol

Maikuu on läbi saanud ja mis on siis Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsis kuu ajaga tehtud? Esialgu tundub, et polegi nagu midagi, on niisama nokitsetud ja ei saagi aru, et sest miskit tulu on tõusnud. Aga võtame kalendri ette ja vaatame, mida TRAKSi rahvas on korda saatnud.

Ansambel AR-GOD, vasakult – Nikolai Anisimov, Maria Korepanova ja Toivo Sõmer

Suursaavutus on me endi meelest värske CD AR-GOD trio muusikaga, millel meie Toivo Sõmer ja kaks noort udmurdi tudengit Maria Korepanova ja Nikolai Anisimov esitavad udmurdi ja eesti rahvamuusikat, kuuleme haruldasi udmurdi rahvapille ja nukrameelset laulu. Muusika salvestas meie oma stuudios Helikodu Meris Tammik.

Plaadi esitluskontserdid 5. ja 6. mail Alatskivil ja Tartu Raekojas olid igatahes menukad ja südamlikud. Isegi niivõrd, et üks juhuslikult kuulamas olnud jaapanlane kutsus trio Jaapanisse festivalile.

Aga peaaegu iga meie kollektiiv on rõõmustanud kedagi oma esinemisega.

Huumoriklubi koos kapelliga andis 11. mail kontserdi Tartu Hooldekodus ja mängis 16. mail Rahu tänava Päevakeskuses näitemängu “Hullud naised.”

Laste pärimusansambel Kaval Käsi käis juba mitmendat aastat ilmestamas Karlova päevi (13. mail) ja osales Tõrvas toimunud Eesti Kultuuriseltside Ühenduse kevadpeol (20. mail).

Meie mõnus lauluansambel Viisikera koos solist Paul Läänega esines samuti Tõrva-peol ja andis 25. mail täispika kontserdi Lõuna-Eesti Vähiühingu rahvale.

Folgiklubis olid 26. mail koos esinemas Kristiina Ehin ja Marju Varblase viiuliõpilased. Sellega pandi esimesele poolaastale ilus punkt.

Esimese poolaasta viimases Regilaulutoas 27. mail lauldi Veronika Sõstra eestvedamisel suviseid kiigelaule. Mida muud suvehakul veel laulda!

Kõik meie kollektiivid pidasid 19. mail ühist hooaja lõpupidu Pepleri tänava maja suures saalis. Ja oh häda – kõik ei mahtunudki saali, tuli appi võtta koridor ja isegi teisele korrusele viiv trepp!

Kolm vaprat tantsurühma lustisid 28. mail Elvas Lustipeol – naisrühmad Linda, Tarm ja Hoby, viimases siiski ka kaks meeshinge kaasa löömas.

Kui nüüd kokku võtta, siis polegi ju paha! Oleme pakkunud inimestele meelelahutust ja silmailu. Eriti tähtis on see neile, kes kalli raha eest kontsertidel käia ei saa.

Ees on juunikuised tegemised ja siis ehk ka pisut vabamat aega. Puhkus!

TRAKSi tegemised võttis kokku sekretar Ellen Napits