29. märts 2024

Londoni Eesti Kultuuriseltsi eelolevad tegevused

Londoni eesti kogukond on mõtetega sügises. Vahvalt on koondatud kõige põnevamad sündmused just ühe nädala sisse. Sari algab lõbusa tantsu ja tralliga ning lõpeb mõnusalt koos eesti toiduga filme nautides. Järgnevalt kõigest lähemalt.

Londoni Eesti Seltsi (LES) rahvatantsurühm alustab sügishooaega hoogsalt 28. oktoobril, kui Norra eesti rahvatantsurühm Viikingid tuleb Londonisse, et koos esineda “Dance Around the World” festivalil. Viikingid on Londonis kolm päeva.

Sellele järgneb 31. oktoobril tantsuline ja põnev töötuba, mille viib läbi tuntud kultuuritegelane Iivi Zajedova Prahast. Ta viibib Londonis kolm päeva, et viia 1. novembri õhtul läbi ka spetsiaalselt EV100le pühendatud tantsutund. Töötoad on Eesti Majas.

4. novembril toimub Eesti Majas EV100 avaüritus. Eesti kultuuripäev kestab terve päeva ja ootame just kohalike suurt huvi eesti ajaloo vastu. Üritus on eesti ja inglise keeles. Meil on suur rõõm, et loenguga esineb ajaloolane Ott Sandrak. Päeva lõpetavad eesti uuemad lühifilmid. Madli Lääne-Metsalu tutvustab filmi “Kolm päeva augustis”. Kohapeal on eesti kohvik eesti toitudega.

Kõik üritused toimuvad Eesti Majas Londonis. Üritused viivad läbi Londoni Eesti Seltsi, Eesti Guild Londonis ja LES’i rahvatantsurühma eestvedajad. Tavapäraselt on kaasatud palju vabatahtlikke. Veidi toetust on lubanud Eesti Saatkond Londonis. Eesti kultuuritegijad on võimalik Londonisse tuua tänu rahvuskaaslaste programmile.

Üritusteks leidsime ideid ka Eesti Kultuuriseltside Ühenduse suvekoolist, kus saime omavahel tuttavaks. Aitäh suvekooli korraldajatele! Need päevad olid meeldejäävad ja välisseltsile igati kasulikud uute kontaktide loomisel. Jaksu korraldamiseks ka edaspidi!

Kõike paremat,

Evelin Siilak
esinaine 
Londoni Eesti Selts