29. märts 2024

Maailmakoristuspäevast Kultuuriseltside Ühenduse sõprade pilgu läbi

Eesti Lipu Selts koostöös teiste isamaaliste ühendustega korraldasid 15.septembril Lauluväljaku 100 tamme pargis talgupäeva.  Üleskutsele reageeris 50 talgulist.

Ka Eesti saartel osaleti maailmakultuuri loomingus ja sündmusel. Oldi osake ühisest maailmakoristuse päevast 15. sept 2018

See oli kõigile osalejatele esmakordne võimalus teha koostöös erinevate kultuuridega midagi ühiselt üle maailma ja luua uut suhtumist meid ümbritsevasse keskkonda ja vähendada “prügipimedust”.
Meie jaoks oli hingelähedane, et kõige selle algataja ning eestvedaja oli väike Eesti oma looduskultuuriga. Eestis on hakatud mõistma tõsiasja, et ei ole loodust ilma kultuurita ja ei ole kultuuri ilma looduseta.

Saartel tunnetatakse oma maa piire ja elukeskkonna väärtust ning ühtlasi ka selle kerget haavatavust sageli selgemini kui suurel mandril. Seetõttu osales saartel nii registreeritult kui ka avalikustamata suhteliselt palju talgulisi. Teadaolevalt olid suuremad ettevalmistatud talgud saartel Vahasel, Ruhnul, Muhul, Väinameres Harilaiul, Hiiumaal ja Saaremaal. Oma saaremaailma koristamist toimus veel mitmel väikesaarel.

Ülevaate talgutest saatsid

Leo Filippov
Eesti Saarte Kogu

Jüri Trei, Eesti Lipu Selts

Galerii talgutest Lõmalal, Saaremaal

Galerii maailmakoristusest Sõrve rannas

 

 

1 thought on “Maailmakoristuspäevast Kultuuriseltside Ühenduse sõprade pilgu läbi

Comments are closed.