29. märts 2024

Peterburi Neevo tantsijad lisasid värve põhjala pealinna.

Novembris on toimunud Peterburis mitu meeleolukast folkloorisündmust. Ka Peterburis elavate eestlaste jaoks on olnud mitmeid kordi võimalus lavalaudadel eesti rahvariietes ja eesti muusikaga üles astuda.

4. novembril toimus “Kunstide öö” Vene Etnograafia muuseumis Peterburis. Teiste hulgas tantsis ka Neevo.

5. novembril toimus Peterburi suures Oktoobri kontserdimajas festival “Üheskoos”. Tegu on  iga-aastase traditsiooniga, kus eri rahvustest vokalistid, instrumentalistid ja tantsijad saavad oma kunsti ja kombestikku tutvustada.

Esinesid nii Peterburis elavate rahvuste esindajad kui ka külalised  välisriikidest –  Aserbaidžaanist, Armeeniast, Valgevenest, Gruusiast, Kasahstanist, Poolast, Tadžikistanist, Ukrainast ja Eestist.

17. novembril toimus Peterburis Soboleva nimelises raamatukogus soome-ugri päev ja laval keerutasid jalga ka Neevo tantsijad. Etteaste tegid veel folkgrupp Piirileikki (ingerisoomlaste seltsist), tantsrühm Dansleikari ja nende muusikaline grupp Pappan och havet.

Lisaks pandi ples isuri käsitööesemete näitus, Tiiu Viljasaare pildinäitus ning toimus ka rahvuslike nukkude valmistamise töötuba .

 

Marina Akimova,
Peterburg

Video Peterburi folkloorirühm Neevo tantsust Laiali On