28. märts 2024

Tagasivaade Praha Tšehhi-Eesti Klubi veebruarikuu sündmustele

Veebruar on eesti rahvale alati olnud tähtis kuu, asugu eestlased  ükskõik kus kohas maailmas. Käesoleval aastal lisandus Eesti Vabariigi 102. aastapäevale veel Tartu rahu 100 ja ega vastlapäevgi  jäänud  tähistamata, mis püsib paljuski muutumatuna tänu lastele ja noortele.

Tšehhi-Eesti Klubi (TEK) liikmete poolt loodud Eesti Tuba korraldab korrapäraselt eesti keele õpet lastele Eesti Vabariigi Suursaatkonnas. Ja on üsna loomulik, et 9. veebruari laste keeletunni teemad olid seotud Eesti Vabariigi aastapäeva, sümbolite ja vastlapäevaga. Ja ega täiskasvanudki igavlenud. Töötoas maitsti Eesti toitu – sel korral rohelist hernesuppi ja vastlakukleid.

Teine TEKi sündmus  – vabariigi aastapäeva tähistamine  –  toimus  EV Suursaatkonna kutsel 19. veebruaril Praha “Litost Galeriis“. Tutvustava avakõne pidas galerii direktor Miloslav Vorlíček. Välja oli pandud ka tuntud eesti maalikunstniku ja graafiku Jüri Arraku töid. Sellele järgnes koosviibimine.

Vastlapäeva tähistasime Prahas 25. veebruaril  ja mitte kelgutades, sest lund polnud, vaid hoopiski Letna uisuväljakul, kus sai uisutada tehisjääl. Piret ja Karmen küpsetasid imehäid vastlakukleid ja muidugi  ei puudunud hernesupp. Kõik, keda polnud viiruste möll kaasa haaranud, said imelise kogemuse osaliseks.

Iivi Zajedova
TEKi esimees

 

Kaanefotol: vastlapäev liuväljakul

 

1 thought on “Tagasivaade Praha Tšehhi-Eesti Klubi veebruarikuu sündmustele

Comments are closed.