29. märts 2024

Tšehhi Eesti Klubi kutsub kaasa lööma!

Loodame, et olete kõik terved ja õnnelikud selles põnevas ning õpetlikus olukorras. Olgu teie ja teie lähedased hoitud ja armastatud! ❤ Arusaadavatel põhjustel jäi ära 19. aprilliks plaanitud Eesti Tuba, kuid…

…siin on üks väike tore idee kodus koos toimetamiseks ja tantsimiseks: nimelt tähistatakse üle terve maakera igal aastal 29. aprillil Rahvusvahelist Tantsupäeva ja Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts on juba aastaid teinud üleskutse seda kõik koos tähistada.

Igal aastal valitakse tantsimiseks üks Eesti pärimustants, mille saavad kõik huvilised väga lihtsalt ka ise ära õppida. 29. aprillil lastakse tantsu saatemuusikat raadiost kõikidele üheaegselt tantsimiseks.

Seekord tantsitakse rahvusvahelisel tantsupäeval Saaremaalt Jämajast pärit pärimustantsu Kuo tu tetsu.

Siin näiteks on üks tore video järele tegemiseks https://youtu.be/JPz0PMJ71EU.Kuna sel korral tantsib iga pere oma kodus, siis võite kohandada tantsu vastavalt osalevatele pereliikmetele ja tantsida nt ainult 1. ja 2. paari osasid või panna igale ruudu küljele vaid 1 inimese või ette kujutada, et teiega on veel toredaid inimesi meie Eesti toast või siis lihtsalt teha enda loomingulise versiooni 🙂 Peaasi, et teil on tore, sest rõõm ja naer ning liikumine on ka tervisele hea 😉 Järgmisel korral kohtudes saame seda ka kõik koos tantsida.

Osalemiseks:
1. Häälesta oma raadio 29. aprillil kell 13.05 või kell 18.55 Vikerraadio sagedusele – sealt tuleb muusika. Saad seda teha online’is https://vikerraadio.err.ee
2. Tantsi üksi või perega turvalises koduses olustikus!
3. Kindlasti (tegelikult ikka soovi korral ;)) filmi oma tantsu ning lae see YouTube’i (võistlusel lähevad arvesse vaid YouTube’i salvestatud videod).
Video nimeks pane „Rahvusvaheline tantsupäev 2020 – TANTSIVA SELTSKONNA NIMI”.
4. Lingi oma videost palume saata aadressile errs@errs.ee. Huvitavamaid tunnustatakse. Videoid ootame 10. maini!

Üleskutse asub siin.

Olge hoitud ja terved! Küll näeme peagi!

Karmen, Iivi, Ene ja Piret
Praha Eesti toa naiskond