28. märts 2024

Peterburi loominguline õhtu „Georg Ots: 100 aastat“

Kauaoodatud üritus toimus karantiini tõttu alles 28. novembril ning vaid Peterburi Rahvuskirjanduse Raamatukogus. Üritus oli Peterburi Eesti Kultuuriseltsi ja raamatukogu koostöös juba ammu ette valmistatud.

Õhtu avasid seltsi esimehe Viiu Fjodorova ja raamatukogu juhataja Nadežda Dobrjanskaja tervitussõnad. Peterburi Eesti Vabariigi Peakonsulaadi konsul Margus Haugas tõi esile Georg Otsa kui Peterburi ja Eesti kultuurisuhete tippisiku.

Peterburi folkloorirühm Neevo pakkus oma tantsukava raames nii tuntud „Oiget ja vasembat“ ja „Kõljala lugu“ kui ka tantse „Uus paat“ ja „Saaremaa valss“ Georg Otsa laulude salvestuste saatel. Tantsud lavastas rühma juhendaja Marina Akimova. Rimski-Korsakovi Muusikakooli vilistlane Aina Lebedko mängis „Mister X-i aaria“ ja laulu „Kodulinn Tallinn“. Kunstiteadlane Andrei Djatšenko avas Georg Otsa elu ja loomingut väga huvitava ning omapärase rakursi alt.

Õhtu külaliste jaoks oli koostatud Georg Otsa elulugu tutvustav näitus Eesti Muusikakultuuri Jäädvustamise Fondi materjalidest. Meeldivaks üllatuseks oli värske fotoalbum „Georg Ots 100“ (autor-koostaja Kulle Raig, kirjastus Aleksandra, Tallinn, 2020), mida esitles publikule Veronika Mahtina.

Peterburi Eesti Kultuuriselts tänab abi eest oma Tallinna sõpru Jüri Treid ja Nelli Meltsi.

Veronika Makhtina
Peterburg

1 thought on “Peterburi loominguline õhtu „Georg Ots: 100 aastat“

Comments are closed.