28. märts 2024

Virtuaalfoorum eestlastele üle ilma

🇪🇪 Head eestlased üle ilma!
Kutsume teid 13. aprillil esmakordselt toimuvale välisministeeriumi üleilmsete eestlaste virtuaalfoorumile.

🌍 Foorumil tutvustame välisministeeriumi plaane ja tegevusi üleilmse eestluse vallas ning oktoobris läbiviidud küsitlusuuringu tulemusi. Räägime välisministeeriumi uuematest fookusteemadest – küberdiplomaatiast ja äridiplomaatiast –, mis aitavad kujundada Eesti kuvandit maailmas, samuti tuleb juttu välismaal elavatele eestlastele mõeldud konsulaarteenustest ja uudistest. Välismaal elavad eestlased Hille Hanso ja Ellen Valter räägivad, milline võiks olla nende arvates koostöö Eestiga.
Foorumit juhatab ajakirjanik Neeme Raud.
Ülekanne on Worksupi keskkonnas ning toimub eesti keeles, otsetõlked inglise ja vene keelde. Foorum on ka järelvaadatav.
Esinejatele saab nii enne foorumit kui ka selle ajal küsimusi esitada meili teel: diasporaafoorum@mfa.ee
Programm:
🔹17.00-17.05 Sissejuhatus, Neeme Raud
🔹17.05-17.15 Tervitussõnad, välisminister Eva-Maria Liimets
🔹17.15-17.25 Mida teeb välisministeerium, tõstmaks üleilmsete eestlaste teema tähtsust ning tegemaks paremat koostööd eestlastega välismaal? Mis selgus mullu oktoobris välismaal elavate eestlaste küsitlusuuringust?
🎤 Erki Kodar, juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler
🔹17.25-17.35 Mida kujutab endast küberdiplomaatia? Kuidas Eestil on tekkinud küberriigi maine ning mida tehakse selleks, et selline kuvand säiliks?
🎤 Heli Tiirmaa-Klaar, küberdiplomaatia osakonna peadirektor, küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindaja
🔹17.35-17.45 Kuidas aitame Eesti ettevõtetel uksi avada kõikjal maailmas? Kuidas plaanime tugevdada Eesti majanduse kasvu ning tuntust välisturgudel?
🎤 Jüri Seilenthal, välismajanduse ja arengukoostöö osakonna peadirektor
🔹17.45-17.55 Millised on plaanid konsulaarteenuste muutmisel mugavamaks ning milliseid häid uuendusi on lähiajal eestlastele antavate konsulaarteenuste osas oodata?
🎤 Tiina Nirk, konsulaarosakonna peadirektor
🔹17.55-18.10 Kanadas elav eestlane, jurist Ellen Valter räägib Toronto kesklinna plaanitavast innovaatilisest ja tulevikku vaatavast Keskusest (International Estonian Centre), kus erinevatest põlvkondadest eestlased saavad kohtuda ja tähistada olulisi sündmusi ning jagada isekeskis eesti kultuuri ja Eesti saavutusi ning neid maailmale tutvustada.
🔹18.10-18.25 Türgis elav politoloog ja ajakirjanik Hille Hanso räägib enda mõtetest, milline võiks olla koostöö riigiga/kuidas saaksid eestlased välismaal panustada Eesti heasse käekäiku.
🔹18.25-18.50 Küsimuste ja vastuste osa
🔹18.50-19.00 Lõpusõnad

1 thought on “Virtuaalfoorum eestlastele üle ilma

Comments are closed.