29. märts 2024

Rahvarõivaste tuulutamine

Tartu kesklinna park 12. juuni 2021 kell 12:00 

Neljandat rahvarõivaste tuulutamist Tartus alustame ERM rahvarõivaste valmistajate koolis 2020–2021. aastal valminud rõivakomplektide esitlusega.

Näha saab nii Lõuna-Eesti kui Põhja-Eesti kihelkondades kantud Halliste, Hargla, Jõhvi, Maarja-Magdaleena, Põlva, Rõuge, Tarvastu, Torma ja Viru-Nigula uhuuusi rõivaid.Rahvarõivakandjatel on suurepärane võimalus nn vabalaval tutvustada kas oma isiklikke või folkloorirühma, laulukoori või rahvatantsurühma esinemisrõivaid. Soovi korral aitab sõna seada rahvarõivaste asjatundja.

Kohal on ka Agelinde tore sõpruskond, kes uurib ja proovib elu-olu muinasaegsete kommete kohaselt. Rahvarõivaste tuulutamisele tulevad nad tutvustama rõivaid, mida Eestis kanti mitme sajandi jooksul.COVID-19 leviku piirangutest tulenevalt me tänavu meistrikodasid ei ava, aga käsitööharrastajatele ja meisterdamishuvilistele olgu näpuharjutuseks vahepala „Ühe riidetüki põnev elu“.

Muusikalist meelelahutust pakub Väägvere külakapell, kelle repertuaaris on peamiselt rahvalikud laulu- ja pillilood.Meie kõigi hea tervise nimel palume pere- ja sõpruskondadel istumiseks kaasa võtta tekid-vaibad ja paigutada need arvestades 2-meetrilist turvalist vahemaad.Kaasas võiks olla ka oma piknikukorv – tuulutame rahvarõivaid ja peame rahvarõivapiknikku!

Lisateave:
5305 9698
Tiina.Konsen@raad.tartu.ee