28. märts 2024

Lahkunud on Valli Ilvik

1.04.1051 – 3.03.2022

Raske haiguse tagajärjel  on  lahkunud tuntud dirigent, koorijuht, pedagoog  ja võrratu organisaator  Valli Ilvik.

Sündinud Tartus oli ta oma pere ainukene laps.

Ta on lõpetanud 1970.a. Tartu Heino Helleri nimelise Muusikakooli, olles õppinud Uno Arro ja Roland Laasmäe käe all. 1975.a. lõpetas Tallinna Riikliku Konservatooriumi prof. Uno Järvela klassis, konsultandiks prof. Gustav  Ernesaks.

Eesti Segakooride Liidu loomise idee autor ning asutajaliige. On olnud ka ESL juhatuse liige ja muusikajuht. Samuti oli ta Peipsiäärsete maakondade laulupeo idee autor, mitmete laulupidude üldjuht. Tema juures on H.Elleri Muusikakoolis  õppinud tuntumatest  dirigentidest ja muusikaõpetajatest  Anu-Mai Lillo,Margit Aigro, Mai Rand, Küllike Joosing  jt.

Valli  on olnud EPA segakoori  ja  Tartu Üliõpilassegakoori  koorijuht, olnud  10 aastat J.Simmi nimelise meeskoori  dirigent. Ta on juhatanud ka Luunja kergemuusikakoori,  1995-1997 oliTartu Pauluse kiriku segakoori  dirigent.

1998.a. sügisest segakoori  Vanemuine  dirigent koos Ain Tarroga kuni   2000.a.-ni . 2007.a. tuli tagasi segakoori  Vanemuine dirigendiks  ja tegutses kuni märtsini 2022.a., mil surm ta tegevuse lõpetas.

2009.a. algatas ta Tartu Laulupeomuuseumi juures sarja „Kes sa oled?“, kus salongis tutvustas ja vestles tuntud dirigentide, heliloojate jt. kultuuritegelastega. Selliseid salonge on olnud üle 60 persooniga.

Valli on  juhendanud mitmeid ansambleid ja loomingulisi kooslusi (WanSel, Kobedad, Plaan B jt.), korraldanud lugematul arvul koorikontserte ja –üritusi, olnud aktiivne laulupeoliikumise toetaja ja arendaja.

Jää hüvasti  toimekas  ning  võimekas muusikapedagoog ja koorijuht! Edaspidi jälgid  kindlasti meie koori tegemisi  pilvepiirilt, kuna pidasid alati tähtsaks ajaloolise, laulupidude sünni juures olnud koori käekäiku!

Ärasaatmine on 12.03 kell 12,00 Tartu Peetri kirikus, sängitamine peale leinatalitust Raadi kalmistul.

Segakoor  Vanemuine

Meesansambel  WanSel

Eesti Kultuuriseltside Ühendus