29. märts 2024

Tampere Eesti Klubil oli tegemisterohke aprill

Jürikuu alguses sai Tamperes kokku rahvatantsurühma Vingerpussid liikmed ja harjutasid Heli Vija juhendamisel 9. aprillil Helsingis toimunud kevadise tantsupäeva puhuks oma kava ning osaleti kevadisel tantsupäeval Soome pealinnas (kaanefotol).

TEK oli korraldusmeeskonna liige ja vabatahtlik abiline 21.aprillil Tamperes toimunud Svjata Vatra heategevusliku kontserdi toimumisele. Kontserdi tulu annetati Ukraina sõjapõgenike toetuseks.

 

 

22. aprillil sai Tampere Eesti Klubi 26.aastaseks! Tegime jürituld ja pidasime juhatusega sünnipäeva!

Aprillikuu lõpp oli pidulik, sest 27.04. toimus Laikku Kultuurikeskuses tänuüritus, kus EV aukonsul Tamperes Jani Koivuniemi andis kätte tänukirjad rahvadiplomaatidele 2021 Pirkanmaal. Tänati TEK kauaaegseid eestvedajaid ning eestluse hoidjaid Irja Alloneni, Reet Nikkaneni ja perekond Teissi. Kohal olid Tampere-Tartu seltsi, Pirkanmaa Tuglase seltsi, Soome Eesti Noored ja Tampere Eesti Klubi juhatuste esindajad.

27. ja 28.aprillil abistas TEK konsulaarteenuste toimingute korraldamist Tamperes. Eesti saatkond Helsingis konsulaartalituse direktor Peeter Püvi nõustas Eesti kodanikke, võttis sõrmejälgi dokumentide taotlemiseks või uuendamiseks.


Aprill on olnud ka plaanide tegemise aeg. 24. mail toimub Pirkanmaa eesti keele õpilaste pidulik kooliaasta lõpupidu, kus oma õla paneb alla ka TEK.

Tampere Eesti Klubi on eestvedjaks 20.augustil 2022 toimuvale Eesti taasiseseivuspäeva rahvapeole, kus osalevad pärimusmuusikaansambel DUO RUUT ja segarahvatantsurühm VIKERKAAR Eestist ning palju külalisi Soomest! See on nii kohalike kultuuriseltside kui ülesoomelise koostöövõrgustiku suurprojekt.

Tampere Eesti Klubi tradistioonilist jõulupidu on peetud 25 aastat ja seda detsembrikuu esimesel laupäeval. Siinkohal on rõõm teatada, et 3. detsembril 2022 on me külalisteks Karl Madis koos poja Carl Philipiga Eestist!

Kevadtervituste ja heade soovidega

Tampere Eesti Klubi ry nimel

Annela Liivat