28. märts 2024

Soome-ugri rahvaste kultuuride viies festival Krimmis

Krimmis peeti 19. augustil 2022 Alushtas juba viiendat korda iga-aastast soome-ugri rahvaste festivali.


Festivalil osalesid Krimmi ja Sevastopoli linna eesti, mordva, mari, komi rahvus-kultuuriliste ühenduste liikmed. Aukülalisteks said Mordva Vabariigi artistid, kes laulsid mokša ja ersa keelseid laule.

Ümarlaual arutati soome-ugri kultuuri arengut ja omavahelist koostööd. Krimmi Eesti Selts esitles kohtumisel Leonhard Salmani raamatut “Eesti asulad Dzurchi ja Kiyat-Orka”.

Olulise päevast moodustas rahvuste kirjanduse ja kunsti- ja käsitöö- ning rahvariiete näitus. Sel aastal olid programmis ka midagi täiesti uut  – etnosport. Korraldati rahvamänge ning etendati videoklippi Mordva maadluse meetoditest. Alushta kaldapealsel toimunud sündmusel osales Krimmi eestlaste delegatsioon Simferopoli, Saki, Bahtšisarai rajooni linnadest.

Sevastopoli Eesti seltskonda esindasid rahvavanemad Erich Kalling ja Elvira Brusentsova, kes jõudsid ringmängus noortega sammugi pidada. Esitati eestikeelseid laule ja oli eesti tantsu.

Hea tuju tegi kohaletulnutele Svetlana Manakina oma särava eestikeelse Anne Veski repertuaarist pärit lauluga “Eilne päev”. Festivalil osalejate jaoks oli meloodia tuttav ja sellele elati aktiivselt kaasa.

Olga Salman-Skriptsenko
Krimm

1 thought on “Soome-ugri rahvaste kultuuride viies festival Krimmis

Comments are closed.