28. märts 2024

Chicago Selts tähistas tarkusepäeva

Eesti Kultuuriselts Chicagos – Estonian Cultural Society of Chicago tõi eelmisel nädalavahetusel kokku suure hulga eestlasi, saime üheskoos osa uhkest kultuuriprogrammist ning nautisime suurepärast Eesti kööki.

Suur tänu ja tunnustus eestluse järjepideva hoidmise eest korraldajatele, kultuuriseltsi eestvedajale Liivika Korenile (Li Ivika) ja seltsi juhatuse liikmele Karl Herbert Grabbile, ning Sirje Pressile, kes eestlastele oma koduuksed avas.

 

Kiidusõnu pälvisid tublid perenaised-mehed, kes pidulaua katsid – nautisime ehedaid Eesti maitseid – isetehtud pasteet, rukkileib, kiluleivad, suitsuliha, kodune värskekapsasupp, lapsepõlvest tuttav kartulipuder ja palju muud. Nagu ikka, ei jäta eestlased kasutamata võimalust üksteisega mõõtu võtta: toimus ka parima koduse koogi konkurss.

 

Saatkonna nimel tervitas külalisi kaitseatašee kolonel Vahur Väljamäe koos abikaasa Kariniga (@karin.valjamae). Rääkisime iseseisvuse olulisusest eestlaste jaoks, väljakutsetest selle hoidmisel ja kindlustamisel ning sellest, mida me igaüks meie riigi ja rahva hoidmisel ära saame teha. Eesti keele, kultuuri ja pärimuse hoidmine on Eesti kestmise alussammas. Veendusime, et eestlaseks olemine, eesti muusika, rahvatantsu, maitsete ja traditsioonide hoidmine on Chicago Eesti kogukonna südames – see on miski, mis meid rahvusena võõrsil alati seob.

 

Tänase tarkusepäeva puhul soovime kõigile head kooli algust ja tunneme heameelt, et tavapärase klassiruumis õpitu kõrval on siinsete eestlaste seas au sees ka kultuuriharidus, mida antakse edasi Eesti kogukonna tegemiste kaudu.