28. märts 2024

Lahkus Arhangelski Eesti Kultuuriselts “Viru” juhatuse liige

6. septembril 2022.a. suri ootamatult 77-aastasena Arhangelski Eesti Kultuuriseltsi VIRU juhatuse liige, Gobeläänklubi asutaja Olga Dmitrijeva.

Rohkem kui 40 aastat pühendas Olga Dmitrijeva oma elust oma lemmikule – gobeläänile. Kuna tal polnud kunstilist eriharidust, õnnestus tal pärast mitut aastat gobeläänidega töötamist saavutada tunnustus ja kuulsus ning ta lõi Arhangelskis gobeläänkooli. Rohkem kui 20 aastat töötas Olga Dmitrijeva loomingulises liidus eesti kunstniku Jüri Arrakuga.

Alates 1989. aastast on tema töid esitletud dekoratiivkunsti näitustel Eestis ja Arhangelskis. “Minu jaoks on päev ilma gobeläänita raisatud päev.” Need Olga Dmitrijeva sõnad iseloomustavad suurepäraselt tema suhtumist loovusesse, töösse, millesse ta investeeris palju armastust, kannatlikkust ja hinge.

Alates 1994. aastast oli Olga Dmitrijeva Arhangelski Eesti Kultuuri- ja Haridusselts “VIRU” aseesimees. Kõik need aastad võttis Olga Dmitrijeva aktiivselt osa Eesti kultuuri- ja haridusseltsi erinevatest kultuuriprojektidest.

Aastatel 2010–2015 oli Olga Dmitrijeva Arhangelski linna rahvusnõukogu juhatuse liige. Ta andis suure panuse eesti ja teistest rahvustest inimeste kultuurilise ja vaimse lähenemise edendamisele.

Olga Dmitrijeva oli mitmekülgsete huvidega seltskondlik inimene, kes armastas põhjapiirkonda. Ta andis palju aastaid oma elust Kiy saarele. Tema eredad ekskursioonid, mis olid läbi imbunud armastusest selle saare ainulaadse põhjalooduse vastu, jäid paljudele Arhangelski elanikele ja meie piirkonna külalistele meelde.

Olga Dmitrijeva helge mälestus jääb meie südamesse igaveseks. Kaastunne perele ja sõpradele.

Arhangelsi Eesti Kultuuriselts “Viru” liikmed
Eesti Kultuuriseltside Ühenduse juhatus