28. märts 2024

Eestlaste lõkkeplats Turu raamatumessil

Selle aasta Turu raamatumessil olid eestlased esindatud mitme huvitava väljapanekuga. Üks neist oli suvise metsa taustal olev hubane lõkkeplats, mis kutsus enda ümber kogunema ja juttu puhuma. Sellesse vestlusringi sisenes ka kaks tuntud eesti kirjanikku – Mart Sander, kes esitles messil oma uut romaani “Litsid” ja Tõnu Õnnepalu, kes tutvustas kaheosalist teost “Valede kataloog/Inglise aed”.

Turu Eesti Keskuse teine põnev väljapanek oli Eesti Instituudi poolt kokku pandud Arvo Pärdi elu ja loomingut tutvustav näitus. 2020 aastal tähistas tunnustatud helilooja oma 85-sünnipäeva.

Turu Eesti Keskus pakkus külastajatele Mart Sanderi muusikat “Roosiline hetk” ja Mikael Korhoneni raamatut “Läänemaa – loodus, kultuur, ajalugu”. Huvi eestlaste osakonna väljapanekute vastu leidus ning nii mõnigi külastaja viis endaga kaasa killukese eesti kultuuri.

Öeldakse, et ühtuses peitub jõud. Ka seekordsel eestlaste raamatumessil osalemine on olnud võimalik tänu jõudude ühendamisele koostöös Soome Eesti Ühingute Liiduga (SVYL), Tuglase seltsiga ja Eesti Saatkonnaga.

Tiina Iskala
Turu

Kaanefotol: Mikael Korhonen esitlemas messil oma “Läänemaa” ja “Haapsalu” raamatuid. Pildil vasakul Turu Eesti keskuse tegevjuht Kirsi Äyräs ja paremal ühingu esinaine Kirsi Vainio-Korhonen. Foto: Jouko Pukki