29. märts 2024

Eesti Klubil on juunis tulemas kaks ettekannet

Kutse.

Head meelsuskaaslased ja teised tublid mõttetalgulised,

Meil on õppida ajaloost, nii lähi kui ka kaugest minevikust. Nii enda kui kui naabrite omast, ikka selleks, et tulevikus oleks millega arvestada ja et meie lastelastel ja nende lastelastelastel elu optimaalselt turvaliselt edasi kestaks.

Lähiajaloost ja oma kogemustest oli nõus meile rääkima mitmest varasematest telesaadetest meelde jäänud Rein Järlik. Kuna huvitavaid fakte, mõtisklusi ilmnes meie läbirääkimistel üksjagu, siis koondasime kõik teemad ühise nimetaja alla. Seega

Lähiajalugu meie raamaturiiulis. Kirjeldab, lahkab Rein Järlik.

Toimumisaeg 7.juuni 2018 kell 17.00 Esialgselt aadressil Toompuiestee 10.

14.juuni 2018 kell 17.00 toimub aadressil Toompuiestee 10 kokkusaamine prof.Kalle Kasemaaga.

Esitasin prof. Kalle Kasemaale küsimuse, kuidas on juutidel olnud võimekus etnosena jääda ellu ilma riigita? Milline roll on olnud selles nende religioonil. Kuidas on üles ehitatud nende religioon, millised on selle rituaalid ja veel terve rida küsimusi sellega seonduvalt, mida saaks kasutada ja mis toimiksid, oleks rohujuure tasandil rakendatavad ka hetkel Eesti olukorras.

Üheskoos püüamegi sellele vastust saada, eelkõige aga räägime uskudest ja kuidas teadaolevalt toimivad usuliikumised juudi kogukonnas. Vestlust toetavalt aitavad edendada ka meie tublid klubi liikmed ja kutsutud külalistena Hardo Pajula, Tõnu Ots.

Veel veidi lisa eelseisva kohtumise sisu kohta:

Elame ajal, mil erinevate kultuuride mõistmine on muutunud möödapääsmatuks vajaduseks. Millise tervikpildi maailmast loob viibimine erinevate religioonide ja kultuuride ristumispunktis? “Plekktrummil” on külas tõlkija ja teoloog, kultuuri elutööpreemia laureaat Kalle Kasemaa. Saatejuht Joonas Hellerma.

Kasemaa: “Konfrontatsioonis islamiga, kus inimene on religioosne 24 tundi ööpäevas ja ta on agressiivse hoiakuga selles mõttes, et ta tahab ka teisi oma usku pöörata, on kristlus määratud taanduma.”

 Teavitage mind oma osalemissoovist.

 Päikest

Andrus Helenurm
tel.53410113

1 thought on “Eesti Klubil on juunis tulemas kaks ettekannet

Comments are closed.