29. märts 2024

Avati näitus Mikkeli maakonnaraamatukogus

Eesti Rahva Muuseumi rändnäitus “Soome- ugri ja samojeedi rahvad” avanes 12. novembril Mikkeli maakonnaraarmatukogus. Kui ERMi teadur Svetlana Karm ja Sirje Madisson ERMi Sõprade Seltsist hommikul näituse üles panemiseks raamatukokku jõudsid….

kees seal juba vilgas tegevus ning uudistajaid jagus algusest peale. Näitus meeldis kõigile ja selgus, et väga mitmed mikkelilased olid juba ka ERMi jõudnud. Näituse avamisel tutvustas rändnäituse koostaja ja ERMi soome- ugri püsinäituse “Uurali kaja” üks kuraatoritest, avamisel oma udmurdi rahvarõivaid kandnud Svetlana Karm mõlemat näitust ning vastas arvukatele küsimustele.

Tõlgina toimetas Ilona Kolberg Eesti Kultuuri Seltsist Mihkel. Ka mitmed mihklid olid kohal eesotsas seltsi juhi Ismo Lappalaisega.

Suur tänu seltsile abi eest kohalike kontaktide loomisel, südamliku vastuvõtu, Mikkeli tutvustamise ja konstruktiivsete koostöövestluste eest!

Suur tänu Mari Haataisele ja Katja Valjakale Mikkeli kaunist ja kaasaegsest raamatukogust toe ja abi eest ning Eesti Suursaatkonnale Helsingis näituse kiire ja turvalise kohaletoimetamise eest!


Näitus jääb avatuks 9. detsembrini.

Sirje Madisson,

ERMi Sõprade Selts