29. märts 2024

EV100 üritustesari Hollandis „feEst“ püüdis Guinnessi maailmarekordit

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul toimus Hollandis 12- 13 mail. 2018 üritustesari “feEst”. Nädalavahetusse mahtusid nii rahvatantsu ühistantsimine, lasteteater Trumm etno-etendus “Kasulik vares” kui ka Stella Soomlaisi nahatöötoad, Peter Kentie ettekanne ja loomulikult ka ehe eesti pidu.

Pidustused leidsid aset multikultuurses Amsterdamis ja Eesti 100.  sünnipäeva võimalikult laiahaardeliseks tähistamiseks olid eesti rahvatantse oodatud õppima  ka kõikide teiste rahvuste esindajad. Korraldajate eesmärgiks oli püstitada Guinnessi maailmarekord kateegoorias “Enim rahvuseid tantsutunnis”. Registreerunud oli 35 erineva rahvuse esindajad. Tantsutund kestis umbes 40 minutit ja koos õpiti tantse “Kaerajaani” ning “Oige ja vasembat”. Kas rekordi püstitamine ka õnnestus, selgub alles mitme nädala pärast, kui kogu tõestusmaterjali on Guinnessi toimkonna poolt läbi vaadatud.

Pärast ühistantsimist jätkus sünnipäeva tähistamine peosaalis kus muusikat tegi Väliharf ning koos jälgiti ka Eurovisiooni lauluvõistluse kulgu ja hoiti Elinale pöialt.

Pühapäevase programmi ühisnimetajaks oli Eesti ja Hollandi sõprussuhted. Eesti nahakunstnik Stella Soomlais tutvustas oma tooteid ning töövõtteid nii kohalikule eestlaskonnale kui ka hollandlastele. Loodatavasti said siit alguse ka mitmed uued koostööprojektid. Hollandlane ning Eesti e-resident Peter Kentie rääkis oma armastusest Eesti vastu ja selgitas Just ESTonishing kontseptsiooni tagamaid.

Üritustesarja korraldajaks oli Eesti Maja Hollandis ning projekt oli kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Üritus sai teoks tänu Eesti Suursaatkonna ja paljude vabatahtlike abile!

Pidustustel osales ja ülevaate koostas  Margit Tera

Rohket fotogaleriid saab vaadata:

 Ühistantsimine https://www.facebook.com/pg/eestimajahollandis/photos/?tab=album&album_id=364355163972303

 Stella töötoad https://www.facebook.com/pg/eestimajahollandis/photos/?tab=album&album_id=364505257290627

Lasteteater Trumm https://www.facebook.com/pg/eestikool/photos/?tab=album&album_id=1969876603047155