28. märts 2024

Eestlaste tegemistest Soomes. Pori eestlaste klubi

Poris tegutseb eestlastest koosnev folkrühm Vingerpussid, mida  juhendab Heli Vija. Klubitegevus on peamiselt rahavatantsutrennide järgne koosolemine ja siis saavad meiega liituda kõik soovijad, ka pered.

2018. aastal on esinemised enamjaolt seotud EV100 sündmustega.

15. veebruaril esineti Stockholmi ESTIVALil, kus esindati Soome eestlasi. Lõiku sellest peost saab vaadata siit.

Edukat koostööd tehakse Pori estofiilidega ja ühiselt asetati ka mälestuslilled 23. veebruaril  austuseks Vabadussõjas langenud vabatahtlikele.

3. veebruaril  toimus Porin Mies-laulutalos kooride lauludeõhtu “Eesti läbi saja aasta” ja  15. märtsil  “Viron 100 juhlaseminaari” Pori teatri väikeses saalis, mis oli pühendatud
emakeelepäevale ning EV100le.
10. märtsil  peeti ühiselt maha Eesti vastlapäevapidu, mille korraldusmeeskonnas osalesid Tampere linn, Pirkanmaa Tuglas seura, Tampere Eesti Klubi ja Pori Eesti Klubi. Osalejaid oli umbes 70. Imeline loodus Haiharas, vastlaliugude laskmine, maitsev hernesupp ja vastlakukkel ning folkrühma Vingerpussid esinemine koos rahvatantsutöötoaga jätsid huvitava ja meeldejääva  mälestushetke päevast!

7.-8.aprillil toimub Tamperes suurüritus: Mardilaat! Seal esinevad ka Vingerpussid!
Olge valmis, sest 7.-8. aprillil on Mardilaat jälle Tamperes! Seekord rohkem ägedaid Eesti asju ja maitseid kui iial varem! Täpsem programm Mardilaada kodulehel http://www.martinmarkkinat.fi/

 Kõik on oodatud!
Ülevaate koostas Annela Liivat