28. märts 2024

Festival Hullunud Tartu 2018

8. ja 9. novembril toimus tänavune rahvusvaheline interdistsiplinaarne festival Hullunud Tartu. Nagu ikka seisnes interdistsiplinaarsus selles, et kirjanduslike esinemiste kõrval pakuti vaadata kujutavat kunsti ja kuulata selle festivali tarbeks kirjutatud muusikat. Tänavusel Eesti juubeliaastal tundus loogiline, et festivali alapealkirjaks oli „Juubeldav“.

Kunstinäitusel esinesid Elo-Reet Järv, Jüri Kask, Kaido Ole, Virge Jõekalda ja Ilmar Malin. Kirjandust esindasid vanad tuttavad Indrek Koff, Jan Kaus, Hasso Krull, Doris Kareva, Triin Soomets, Merle Jääger, Karl Martin Sinijärv, Eeva Park, Peeter Sauter ja Mehis Heinsaar. Korraldajad on tõsiselt rõõmsad, et lemmikute ritta lisandus seni üksnes tekstide kaudu meeldinud Berit Kaschan.

Väliskülalistest tulid publiku ette kirjanikud belglane Philip Meersman ja soomlane Esa Hirvonen. Neile sekundeeris jõuline poolatar Weronika M. Lewandowska. Vaimukuselt ja terasuselt pakkusid talle konkurentsi inglannad Julie Easley ja Natasha Graham, praegune Tartu kirjanduslinna resident ungarlane Gabi Csutak ja kirjanduslinn Nottinghamist pärit Jo Dixon. Tänavuse festivali üheks naeltest on hollandlane Jaap Blonk. Lavaluuletajate maailma koorekihti kuuluja esimene Eestisse tulek on kahtlemata sündmus. Tõenäoselt jätab meie lauljatele ja vokaalimprovisaatoritele jälje ka see, et 8.novembril tegi Jaap Blonk Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias töötoa.

26.novembrist 2.detsembrini toimub European Poetry Slam Championchip, kus külalisena esineb ka Jaan *Luulur* Malin.

 

Luulur Jaan Malin,
MTÜ Kultuurkorraldus