29. märts 2024

Kuidas üllatada eestlasi

Oktoobri esimestel päevadel külastas Karjalat Narva delegatsioon, kuhu kuulusid Narva linnapea Tarmo Tammiste, volikogu liige Vladimir Mizui ja Narva linna aednik Ljudmila Morina.

5. oktoobril kinkis Eesti esindus Petrozavodski linnale 11 õunapuuistikut, mis istutati linna uuele õunapuuallele. Järgmisel päeval kohtusid külalised Karjala Eesti Seltsiga.

Kuna Tarmo ei külastanud meid esimest korda, tahtsime valmistada talle üllatuse, kutsudes teda seekord külla unikaalsesse kohta Solomenski Etnokultuuri Keskusesse.

Keskuses kohtusime me päikselise perenaise Lidia Konovalovaga. Ta korraldas meile ringkäigu majas ja valmistas mitu üllatust. Ta tutvustas meile Karjala inimeste põnevaid kultuurikombeid ja pärimust.

Külalistele jättis kõige sügavama mulje tulilindude ja paabulindude kollektsioon, mida majaperenaine on suure armastuse ja kannatlikkusega kogunud. See võttis enda alla terve teise korruse.

Mitte keegi ei suutnud jääda ükskõikseks ja perenaise kollektsioon sai ka täiendust: eesti selts kinkis linnusulgedest valmistatud kollaaži ning Narva linnapea andis üle pildi “Vana raekoda”.

Sündmusele lisas tähtsust ka Petroskoi Administratsiooni välissuhete osakonna esindaja Natalja Lavruša ning välissidemete koordinaatori Zanna Malejeva osavõtt.

Kaetud oli rahvuslik pidulaud, kust ei puudunud pirukameistri Jelena Vojenuškina imemaitsvad pirukad ja Jelena Rjabikova valmistatud eesti kiluleivad .

Tahame väga loota, et meie kohtumised saavad olema heaks traditsiooniks. Sest just kohtumised lähendavad inimesi ja tihendavad veelgi suhteid meie linnade vahel.

Eestlasi üllatas

Jelena Rjabikova
Karjala Eesti Selts KOLLE juhataja