28. märts 2024

Rõka Külaselts osales Eesti Kultuuriseltsi KODUMAA sünnipäeval.

Värske EKSÜ liige Rõka Külaseltsi esindus ja EKSÜ tegevjuht Liina Miks tähistasid Kabardi-Balkaari Eesti Kultuuriseltsi Kodumaa 15. sünnipäeva nende oma kodus Naltšikis.

Pidu toimus 26. oktoobril Naltšiki Kultuurifondi keskuses, mille juhataja hr Vladimir Vorokov pidas sütitava tervituskõne rahvaste sõprusest ning seltsi Kodumaa juhtivast rollist ürituste korraldamisel.

Juubilari oli tulnud õnnitlema Naltšikis tegutsevad rahvusseltsid, samuti Krimmi Eesti Seltsi esindaja. Oma tervituse ja tänukirja Kodumaa esinaisele Maret Romanile andis üle Silver Küngas Moskva Eesti saatkonnast.

Oma tublisid liikmeid pidas meeles kultuuriselts ise.

Liina Miks tänas Vladimir Vorokovit eesti kultuurirakukese toetamise eest, kinkis fondile filmi “Georg” ning andis üle EKSÜ tänukirja eesti kultuuri  edendajale Maret Romanile.

Rõka Külaselts kinkis Kodumaale suure korvitäie kodueesti komme. Külli Kella eestvedamisel esitati omaloodud tervituslaul, mille refrään õpetati selgeks kõigile pidulistele.

Naltšiki Konservatooriumi laulutudengid esitasid vaimustava kava Georg Otsa loomingust.

Kena eestimaise tantsukavaga esines tütarlasterühm Rukkilill. Viimane etteaste “Labajalg” lõpetati publiku aplausi toel.

Suure kingituse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks tegid kohalikud mehed Ahmat Baysi ja Muhammet Muratov, kes viisid meie riigilipu Euroopa kõrgeima mäe Elbruse tippu. Seda kinnitav pilt ning tipus käinud lipp anti üle Eesti saatkonnale.

Krimmi eestlaste esindaja pr. Olga Salmani soovil kõlas peosaalis veel mitu eestikeelset laulu.

Sünnipäevapidu lõppes rikkaliku laua taga, mis oli kaetud nii seltsi enda liikmete kui külalisklubide poolt tooduga. Nt plovi tõid lauale kohalikud türklased. Kabardiinia mees Ahmat esitas meile oma rahvalaulu ja aserbaidzaani esindaja ütles mitu toosti eesti seltsi ja rahvusseltside kestmiseks.

Pikka iga ning jaksu eesti kultuurielu edendamisel, armas Kodumaa!

Külli Kell,
Rõka Külaselts

Kohalikus pressis ilmunud artikkel Эстонский культурный центр КБП 30.10.2018 г.

Videomaterjal siit:

1, 2 – kohalik tantsuansambel “Rukkilill” tantsimas

3.  balkaarlane Ahmat laulab rahvusliku tervituslaulu

 

Fotod ja videod: Liina Miks

1 thought on “Rõka Külaselts osales Eesti Kultuuriseltsi KODUMAA sünnipäeval.

Comments are closed.