29. märts 2024

Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsi tegemistest

Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsi alla kuulub Folgiklubi, mis toimub iga kuu neljandal neljapäeval Sisevete Saatkonnas. Klubil on välja kujunenud oma kindel sihtrühm ja üritused on nende seas menukad. Intervjuud külalistega teeb Ants Johanson, musitseeritakse ja lauldakse rahvalaule ka ühiselt publikuga. Kogu üritus lindistatakse ja töödeldakse kõlbulikuks ERR klaasikaraadio folgialbumile. Lindistab Sulev Salm ja raadiosaate toimetab Liina Vainumetsa. 22.veebruari folgiklubis olid külaliseks parmupillimängijad Katariin Raska ja Kadri Skudra-Suits. Õhtu teemaks oligi “Parmu pill”.

Märtsikuine folgiklubi toimub 22.märtsil, esineja on Anzori Barkalaja.

Teine järjepidev üritus on Regilaulutuba, mis toimub kord kuus ERM-s. Koos publikuga lauldakse kohapeal loodud regilaule ja ka vanemast ajast pärit laule. 17.veebruaril oli eestlauljaks Karmen Linnamägi, keda ehk teatakse vähem, kuid kes väga meeldis osalejatele.

16.veebruaril toimus meie saalis Huumoripäev trupi “Igihaljad” korraldusel, vaheldumisi huumoripaladega laulis ansambel “Laululust”. Kava sai pikk, üle 2 tunni ja naeru jagus kõigile.

19.veebruaril toimus korraline karmoškakursus (koostöös Eesti Pärimusmuusika Keskusega).

10.03 toimus järjekordne huumoripäev.

Huumoripäev “Aadama küljeluu” toimus Pajustis juba XI korda. Seekord oli kutsutute hulgas ka meie väike aga töökas kollektiiv- huumoriklubi “Kihva”. Pikk päev algas juba lõunast Osalejaid oli mitmest Eesti nurgast: Pajusti huumori ja satiiritrupp, Huumoriklubi “Tõrva tilgad”. Tartu Huumoriklubi “Kihva”, Tõrva Tilde,. Silmailu pakkus tantsutrupp “Faziyah”. Publikule toimus anekdoodivoor. Lõuna ajal pakuti näljastele nalajategijaile suppi ja suupisteid. Kaasaelavat publikut oli rohkesti. Naeru ja nalja täis päev lõppes kuue paiku.Väsinud aga õnnelikud Kihvad jõudsid Tartusse hilisõhtul.

Tavapäraselt jätkavad tegevust kõik meie 8 harrastuskollektiivi, kes on juba käinud esinemas mitmes Tartu sotsiaalasutuses (Kalda päevakeskus, Tartu hooldekodu).

Ees on ootamas üleriigiline tantsufestival “Kuldne Karikas” Vanemuise kontserdimajas 18.märtsil. Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsi esindab tantsurühm Salome.

Küüditamise aastapäeval 25. märtsil laulab meie eakate ansambel “Vanad viisid” Rukkilille mälestussamba juures.