28. märts 2024

Tsehhi Eesti Klubi jõulutervitused Eestimaale

Kõige tähtsamaks sündmuseks Prahas on kontsertide kõrval detsembris alati olnud jõuluõhtu, mida juba mitmendat aastat korraldab Eesti Suursaatkond Prahas.

Seekord toimus Tsehhi Eesti Klubi jõuluõhtu 19. detsembril. Ametlikus osas andis värskelt ametisse astunud suursaadik Eva-Maria Liimets Iivi Zajedovale üle Eesti Välisministeeriumi tänukirja eestluse edendamise ja tutvustamise eest Tšehhis. Seejärel maitsti eesti rahvustoitu (ei puudunud verivorst) ja oodati laulu ning klaverimängu saatel jõuluvana.

Lapsi oli nagu eelmiselgi aastal palju ja saatkonna ülemise korruse saal oli nende kilkeid, naeru ja ootusärevust täis. Varsti astuski sisse jõuluvana suure kingikotiga. Kohal olid ka päkapikud ja noored eestlastest külalised Inglismaalt ja Saksamaalt. Paljud kohalolijatest sõitsid pärast ühist jõuluõhtut Prahas jõule pidama Eestisse.

Eriliselt huvitav oli Karel Fiala pöördumine Tsehhi Eesti Klubi poole sooviga saada mõni Eesti ajaleht. Selgus, et ta on üks kolmest suurimast ajalehekogujast Euroopas. Saatsime talle Postimehe ja Linnalehe. Meie klubi filmifänn David Pliska tõlkis tšehhi keelde filmi “Metsluiged”.

Saadame Tsehhi Eesti Klubi poolt kõigile Eesti Kultuuriseltside ühenduse liikmetele parimad soovid uude, 2019. aastasse!

 

Iivi Zajedova,
Praha

 

Kaanefotol: EV suursaadik Eva-Maria Liimets andis üle tänukirja Iivi Zajedovale aktiivse panuse eest eestluse edendamisel ja tutvustamisel Tšehhis.

1 thought on “Tsehhi Eesti Klubi jõulutervitused Eestimaale

Comments are closed.