28. märts 2024

Vanemuislastel olid aprillis nii rõõmsad kui kurvad päevad

21.04.2018   toimus  Tartu Ülikooli aulas toimus Tartu meeskoori „Gaudeamus” 60 sünnipäeva kontsert.  Vanemuise Seltsi segakoori poolt õnnitles Tarmo Õunapuu.

19.04. 2018  Mälestas koori proovis segakoor „Vanemuine” leinaseisakuga Vanemuise Seltsi liiget, koori kauaaegset tenorilauljat ja häälerühma vanemat Maks Saluperet.

26.04.2018 tähistas Räpina Aianduskooli saalis oma 60 sünnipäeva Räpina naiskoor „Koidula”. Ka Vanemuise koor sai kutse. Õnnitlemas käisid Valli Ilvik, Egne Raamat ja Rainer Jänes.

26.04.2018  Lahkus meie seast Ruti Kamla. Ta laulis kooris 48 aastat ja oli ka armastatud ansamblilaulja või solist. Oli aktiivne Vanemuise Seltsi liige. Ruti lõpetas Tartu Muusikakooli  klassikalise laulu erialal Rudolf Jõksi lauluklassi. Ta oli armas inimene, kellest hakkama puudust tundma. Ärasaatmisel (02.05.2018) laulis koori vähendatud koosseis kaks laulu.

28.04.2018 toimus Läti-Eesti koorifestival Gaujienas  e. Koivaliina (Läti), mis oli pühendatud mõlema riigi 100.sünnipäevale.

Kontserdikoht oli  von Wulffi Gaujiena mõisa (arhitekt Krause)  saal. Tänapäeval asub mõisa peahoones põhi kool  ja kõrvalhoones muusikakool.

Esinesid koorid Lätist: Valka naiskoor „Ziemelstiga“, Ape segakoor, Trapene naiskoor, Gaujiena meesansambel.

Dirigent Valli Ilvik

Eestit esindasid: Tartu segakoor Vanemuine (dirigent Valli Ilvik), meesansambel „WanSel“, solist Anneli Raiend. Klaverisaated esitasid Valli Ilvik ja Anu Loona.

Valgamaalt osalesid Tõlliste, Puka, Sangaste, Õru  ühendkoor  ja Viljandimaalt  Tarvastu laulukoor.

Eesti kooride ühine laulmine oli võimas.

Ka läti naiskoorid esinesid lisaks oma etteastetele ühiskoorina. Oli nooruslik ja särav esitus.

Kontsert lõpetati ühislauluga  „Puhu tuul“ üheaegselt  läti ja eesti keeles, kusjuures  igat salmi juhatas erinev dirigent. Õhtu  lõpetas  peotort  ning tants.

29.04.2018 tähistati Pärnu teatris kontsertrännakuga „Meie Endla” teatri, seltsi ja segakoori 140 sünnipäeva. Vanemuislased võtsid kutse vastu ning tartlaste nimel käis õnnitlemas Valli Ilvik. Seati plaane L. Koidula 175 ja J. V.Jannseni 200 sünnipäeva ühiseks tähistamiseks nii Pärnus kui ka Tartus.

6.oktoobril kohtume Eestis, Valgamaal, Pukas. Tähistatakse nii rahvusvahelist muusikapäeva, Õpetajate päeva  kui Raimond  Valgre 105. sünnipäeva

Veidi veel projektist “Maestro”:

2018.aastal on kolme Eesti helilooja, legendaarsete laululoojate Valter Ojakääru 95, Uno Naissoo 90, Arne Oidi 90 sünnipäevad. Sel puhul on Vanemuise Seltsi muusikud ette valmistanud mitmeid kontsertprogramme, kõneõhtuid ja-hommikuid. Alustasime 14,04 Pepleri 27 II korruse Vanemuise Seltsi toas. Jätkasime 25.04 Valgas, 26.04 meenutuste tund Tartus, 28.04 Lätis, 30.04 Pärnus. Projekt jätkub ka suvel ja sügisel. Eesti Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgrupp pani õla alla 200.- €-ga summale kontsertprogrammile. Aitäh!

Ülevaate koostasid vanemuislased Rainer Jänes ja Tea-Mai Tammaru

1 thought on “Vanemuislastel olid aprillis nii rõõmsad kui kurvad päevad

Comments are closed.