28. märts 2024

27. – 31. detsembril 2018 toimusid Sydney’s järjekordsed Eesti Päevad

27. – 31. detsembril 2018 peeti Sydney’s Austraalias juba 27. korda Eesti Päevi. Kuna seekordsed Eesti Päevad langesid kokku ka EV100 aastaga, siis oli festival suurejoonelisem kui kunagi varem.

Programm oli tihe, laienedes viiele päevale ja sisaldas kunsti- ja käsitöönäitust “Lõngad, mis meid seovad”, teatrietendust “Kratimäng” osades Katrin Pärn ja Karol Kuntsel, filmi “Paha Lugu”, koos režissöör Andres Maimiku kommentaaridega, Rahvapidu, spordipäeva, lastepidu, luuleteatrit jne.

Kontserte andsid armastatud eesti artististid Tanel Padar ja bänd, NOËP ja La La Ladies, kes võeti publiku poolt väga soojalt vastu ja kes said nüüd hulganisti fänne juurde ka maakera kuklapoolelt.

Festivali pidulikud galaõhtud – avapidu ja aastavahetuse ball – olid mõlemad ülipopulaarsed ning kõik piletid müüdi üsna kiiresti välja.

Eesti Päevad leidsid kajastust ka kohalikus meedias. Näiteks Austraalia riiklik ABC raadio oli Rahvapeol kohal ja tegi üritusest reportaazi. Samuti ei jäänud märkamata eesti artistide esinemised Austraalias ka Eesti meedial.

Oleme eriti uhked, et Eesti Päevad said tunnustuse EV100 poolt ja ava-galal andis EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu üle ka vastava metallist tahvli, mis kinnitatakse Eesti maja seinale Sydneys.

Eesti Päevade korraldusmeeskond on väga tänulik kõikidele osalejatele ja esinejatele, sponsoritele Aerotravel ja Eesti-Austraalia kaubanduskoda (EACCI) ning kõigile toetajatele, kes tegid selle ürituse nii meeldejäävaks.

Järgmised Eesti Päevad leiavad aset 2020 Melbournes.

 

Liisa Pobul,
Sydney

1 thought on “27. – 31. detsembril 2018 toimusid Sydney’s järjekordsed Eesti Päevad

Comments are closed.