28. märts 2024

Arhangelskis arutati kultuurikoostööd

15. mail kohtusid Venemaal Arhangelskis Eesti Vabariigi Peterburi Peakonsulaadi  esindajad, Arhangelski oblasti kultuuriseltsi Viru esimees Jüri Rebane ja Arhangelski aselinnapea Svetlana Skomorohova. Arutati kahe riigi kultuurialast koostööd.

Peakonsul  Carl Erik Laantee Reintamm oli Arhangelskis esmakordselt ja talle  meeldis väga põhjamaise linna ilu ja külalislahkus. “Meile on kõige tähtsam  koostöö meie kahe maa vahel. Ma loodan, et meil on ees palju huvitavaid ühiseid projekte,” tervitas külalisi Svetlana Skomorohova.

Arhangelskis tegutseb alates 1994. aastast Eesti kultuuriselts Viru. Tänu nende tegevusele esines tänavu veebruaris Vene Kultuurikeskuses Tallinnas soolokontserdiga Arhangelski tantsuansambel Ovatsioon, pühendades  esinemise Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Selts on valmis toetama ka teisi ühiseid projekte. “Meil on palju ühist – tähtis on see, et Eestis tuntakse vene kultuuri ja keelt,” märkis Jüri Rebane.

Kohtumisel oli juttu ka võimalikest ühistest spordiprojektidest, näiteks noorte ühised võrkpallikohtumised. Samuti on plaanis eestlaste osavõtt Arhangelski jazzfestivalist. Mõelda võiks Eesti päevade korraldamisele Arhangelskis.

Konsul  Mart Lätte toonitas, et ta on valmis edastama kõik ettepanekud ja loodab edukale koostööle. Arhangelski linnavalitsus on igati valmis koostööks nii ametiasustustega kui ka ühiskondlike organisatsioonidega Eestis.

 

Jüri Rebane,
Arhangelsk