29. märts 2024

Ei ole halba ilma, tuleb valida õige riietus

Jõgevamaa Metsaselts koostöös Kassinurme Naisseltsi, Folklooriseltsiga Jõgevahe pere, Jõgeva Kultuurikeskusega, ELKS Jõgeva osakonnaga, Nurga Koduloomuuseumiga ja Luua Metsanduskooliga tähistasid Vaiga-Kassinurme maalinna taasavamise 30.aastapäeva.

Aastapäeva tähistati pühapäeval, 15.septembril ja viidi läbi vaatamata lausvihmale. Avatud oli näitus „Kassinurme pildis“, toimus ka metsaraamatute ning taieste müük.

Korraldustoimkond  ja osalejad olid võimaliku vihmaga arvestanud. Kuulamisüritused sai läbi viia katuse all (“metsaonnis” ja telgis). Lausvihmas toimus jalutuskäik pühas tammesalus, pärna-tamme sõõris ja hiies.  Osalejad olid varustatud vihmakeepide ja kummikutega. Jõgevahe pere rahvas ei olnud unustanud loitsu, mida omal ajal  luges Airi Rütter. Mälestasime Airit tema auks istutatud püha pärnapuu juures ja palusime ohvikivide juures tervist ja õnne endale ja omastele.

Hommikust kuni lõunasupini mängisid ja laulsid Andri Plato ja Rauno Koorts. Tõnu Vaask toetas jahisarvel ja lauluga. Tõnu puhus ka ürituse avasignaali ja tähelepanuks ühelt teemalt teisele liikumisel.

Kõik päevakava-järgsed punktid saime täidetud v.a. kontsert, mis oli planeeritud ilma varjualuseta lõkkeplatsil suure arvu esinejatega (koor, rahvatantsijad).

Tänud kõigle, kes osa võtsid!

Mare Vaas,
Jõgevamaa Metsaselts

Fotod: Riina Mägi