29. märts 2024

Kui kõik muutub lauluks

Laupäeval, 19.oktoobril 2019.a. toimus Pärnu Kontserdimajas Naislaulu Seltsi pidulik kontsert. Koos teiste naiskooridega oli kohal ka Pärnu Lauluselts Leelo.

Tuul pillutas kuldseid puudelehti Pärnu tänavatel ja linnaparkides. Päiksekiir läbi vihmapiisa puudutas maad …

Sügisvärvidena lendlesid viisiread naiskooride esituses Eesti Naislaulu Seltsi 25.aastapäeva pidulikul kontserdil „Kõik muutub lauluks“, mis toimus Pärnu Kontserdimajas 19. oktoobril.

Ürituse kunstilise juhina hoidis kindlakäeliselt dirigendikeppi Toomas Voll ja ma loodan, et tundis koos saalisviibijatega, et lauluks võib muutuda kõik.

Üle Eesti kokku tulnud naiskoorid esitasid kauneid kooripalu kolmeosalisel kontserdil, mis andis väikese ülevaate naiskooride kavas olevast repertuaarist. Koos teiste kooridega oli Pärnu Lauluselts LEELO muutumise tunnistajaks. Voolavalt kõlaval häälel esitati ühiselt Pärnu naiskooriga LINDA Sirje Kaasiku seades Jaan Kaplinski sõnadele kirjutatud laul „Üksainus maa“. Kooride ees seisis Linda dirigent Külli Kelu.

Kontserdi ühised laulud kandsid sõnumeid, millest kõige paremini iseloomustab Eesti Naislaulu Seltsi naiskoore „Ei saa mitte vaiki olla“, sest … naine on nagu katkematus värvimuutuses meri … meie enda laulev Läänemeri.

Leelo koori ennast seekord pildile ei saanud, kuid Koorijuhtide naiskooris laulab meie dirigent Hilja Vainula, kes pildile ka jäi.

Piret Pedanik,
Pärnu

1 thought on “Kui kõik muutub lauluks

Comments are closed.