28. märts 2024

Päikseliste tervitustega kevadisest piirilinnast!

Maikuu oli meite kandis kevadiselt toimekas ja sündmusterohke. Tantsupäeval tantsisime üheskoos Raekoja platsil nii  juunior -kui seeniortantse, ühistantsuks oli seekord “Terve vald”.

Mai algul jõudis lõpule projekt, mille jooksul kudusime koos Narva Eakate Liiduga sokke Narva Hooldekodu elanikele. Kahe kuu vilka näputöö  tulemusena saime emadepäeva paiku üle antud 105 sokipaari. Kontserdiga esinesid Narva Eesti Gümnaasiumi tantsulapsed. Ürituse motoks oli “soe kingitus soojast südamest”.

Emadepäeva tähistas seltsi rahvas traditsioonilise piknikuga seltsi liikme Mart Punga pudelisuvilas (see on üks sedasorti ehitis, mis on peremehe kuulsaks teinud üle Eesti). Mõnusas seltskonnas sai veedetud üks tore pärastlõuna.

Vaid nädalapäevad hiljem, 17.mail, toimus järgmine suurem ettevõtmine – pidasime üheskoos meie kooli õpilastega kevadballi. Narva Eesti Selts on pannud õla alla laste ja täiskasvanute peotantsutundidele ning kevadballil demonstreeritakse aasta jooksul õpitut.

Meie tantsurühm “Värtnad” sai Narva linna konkursil “Narva linna kultuuritegija 2019” ära märgitud kui “Rahvakultuuri hoidjad”.

Seltsi vanemal põlvkonnal on maikuu jooksul läbitud hulk kilomeetreid– ekskursioonidel ja esinemas on käidud nii koduses Narva-Jõesuus, Raplas, Kukrusel kui Türil. Käsmus käidi meenutamas nooruspõlve ning nautimas kaunist kontserti “Horoskoobi tuules”, käisime kohtumisel ja rääkisime metsajutte Valdur Mikitaga.

Jaanikuu toob meile Virumaa laulupäeva, Eesti lipu päeva, laulupeotule ning kolme seltsi ühise jaanitule.

Kairi Johannes
Narva Selts

Kaanefotol: Meie raudvara, tantsurühm “Värtnad” Raplas (foto autor Sergei Repetuns)