29. märts 2024

Peterburis avati näitus

19. veebruaril avati Venemaa Rahvusraamatukogu uues hoones Peterburis pidulikult näitus “Venemaa- Eesti: kultuuride ristumine”.

Eesti ja vene kultuuride kokkupuude ja kõrvuti eksisteerimise lugu on sajandeid pikk. Vastavatud näitus on pühendatud kahe maa kultuurisidemete hoidmiseks.

Näitusele pandi välja rahvusraamatukogu erinevatest fondidest pärit esemeid 19. ja 20. sajandist. Materjalid räägivad kultuuri ja teaduse ajaloost, millesse oma suure jälje jätnud Eestist pärit isikud. Teine osa näitusest räägib Vene päritolu poeetidest ja kirjanikest, kes külastasid tihti Eestit.

Eesti Peakonsulaadi töötajad Peterburis tutvustasid eesti kirjastuste poolt välja antud raamatuid, mis on hiljaaegu tõlgitud vene keelde ja mis räägivad vene kultuuri ajaloost Eestis.

Pidulikul sündmusel autasustati konkursi võitjaid “25 kõige ilusamat raamatut Eestist”.

Näitus on pühendatud ka Eesti Vabariigi 101. aastapäevale. Peokõne pidasid raamatukogu juhataja Aleksandr Veršinin ja Eesti Vabariigi kultuurinõunik Moskvas Dimitri Mironov, peakonsul Peteburis Carl Eric Laantee Reintamm, eesti kirjastajate esindajad ja Peterburi Eesti Kultuuriseltsi inimesed. Esines folkloorigrupp Neevo.

Näitus jääb avatuks 14. märtsini.

Artikkel on refereeritud raamatukogu koduleheküljelt.

Artikli originaalviide koos galeriiga asub siin: 

 

Kaanefotol Peterburi seltsi käsitöömeister Tatjana Sigacheva

1 thought on “Peterburis avati näitus

Comments are closed.