28. märts 2024

Seltsi KAJAKAS lend läbi suve

Pärnu selts “Kajakas” tantsijad soovisid väga  juubelitantsupeost osa saada. Terve hooaeg kulus harjutamisele. Meie töö kandis vilja – pererühm “Kajakas” pääseski tantsupeole.

Pererühmaga esinesime mitmel korral Pärnus toimuvatel üritustel. Tantsisime rahvale Kaubamajakas  ja Lastepargis. Pärnus on tore traditsioon -suvel esinevad kolmapäeviti linna ja maakonna rahvatantsijad Lastepargis.

Kulminatsiooniks oli juubelipidude tule vastuvõtmine Pärnu jõesadamas. Toimus suur kontsert ja pärast rongkäik papa Jannseni muuseumi õuele, kus süüdati juubelituli.

1. juulil sõitsime Tallinna, et osaleda tantsupeo proovides ja etendustel. Olime kõik väga elevil. Eriti lapsed, kes olid esimest korda sellisel suurel üritusel. Proovid kestsid hommikust õhtuni. Oli lausa viis kontserti. Tööd oli palju, kuid meie lapsed ja “lapsevanemad “olid väga tublid ja väsimatud.

Meie rühm kogus kuulsust ka sellega, et meil oli tantsupeo kõige vanem osaleja – Ants Kangur (74). Ta andis mitu intervjuud ajakirjandusele ning kutsuti ETV saatesse “Ringvaade” juttu puhuma. Lõpetuseks pidi Ants saatejuhi “Tuljaku” tõstesse upitama, mille ta sai väga hästi hakkama.

Sellest lugu ka Postimehes: 

Kontserte oli viis, kus esitasime rahvale tantsu “Kirisabalind”, mille autoriks on Kalev Järvela. Tantsisime suure vaimustusega ja väsimust ei tundnudki. Ka ilmataat oli tantsijate poolt – ei kastnudki neid märjaks. Tore.

Seega – kõik läks korda ja osalejad olid väga rahul. Võisime õnnelikena koju sõita ja järgmist pidu ootama jääda.

7.-11. augustil on Selts “Kajakas” Minskis Rahvuskultuuriseltside üritusel tantsimas.

Malle Porgand,
tantsija