29. märts 2024

Tšehhi Eesti Klubi alustas uut hooaega

Prahas läbiviidavate EESTI TUBAde eesmärk on tuua regulaarselt kokku kõik Prahas elavad eestlased, Eesti kodanikud, estofiilid või lihtsalt Eesti kultuuri sõbrad, et mõnusalt suhelda ning jagada seda, mida meil soov jagada on.

Pühapäeval, 29. septembril,  korraldas Prahas Tšehhi- Eesti (ČEK-TEK) klubi hooaja esimese EESTI TOA. Seoses Üleilmse eesti keele nädalaga 23.-29.09.2019 laulsime koos Gretaga tema  loodud laulu “Armas Eestimaa” üleilma veebis. Suured tänud Gretale Prantsusmaale toreda elamuse eest!

Eesti toa peamine tegevus on lastele eesti keele õpetamine. Kuna kohale tuli erinevas vanuses lapsi, siis oli lausa kaks õpetajat Ene ja Piret.

Sel aastal on Eesti tubade programmi lisandunud töötoad ka täiskasvanutele. Septembri töötoa teemaks on Eesti köök.  Vanematele ja täiskasvanutele korraldas Karmen Ong eesti toidu tutvustamist, küpsetati kahte liiki karaskit, valmistati munavõid.

Sellel päeval saime kõik koos laulda ja tantsida, korrata laulumänge,  maitsta eesti toite ja muidugi olla lihtsalt koos ning vahetada mõtteid Eesti teemadel.

Sel sügisel toimuvad veel Eesti toad  20.oktoobril, 17. novembril ja jõulupidu koostöös Eesti Saatkonnaga Prahas. Eesti tuba on Tšehhi-Eesti Klubi (ČEK-TEK) ettevõtmine, mida veetakse vabatahtlikkuse alusel.

Iivi Zajedova,
Praha