29. märts 2024

Vanad sõbrad kohtusid laululaagris

Su elus kumiseb kaasa tulevik, minevik, tulevik,
aegade armas kannel, sina õnnelik, õnnelik, õnnelik …

Varakevadine torm oli puhunud kõik noodijooned rannakõrkjatesse kägarasse ning pillutanud viiulivõtmed põõsastesse. Heliredel kukerpallitas uhkes üksinduses piki rannapromenaadi ning laulupeolaulud pikeerisid linnuvaatlustorni ümber nagu kergemeelne kuldnokaparv.

Tõsiasi on, et Pärnu naiskoori Leelo ja Haaslava meeskoori seovad pikaajalised sõprussuhted. Nii kutsuti leelode poolt lõunast Audrusse 06. aprillil toimunud „hoogtööpäevakule“ laulupeo ühislaulude tarbeks laululindikesi siluma, noodipojukesi joonekeste vahele õigesti tagasi istutama ja viisijupikesi suviseks suurpeoks selgeks ümisema Haaslava mehed.

Meeskoori dirigendiks oli ja on mitmekülgselt andekas Kalev Lindal ning naiskoori hääled seadsid kõlavalt õigeks Tiia Tamm ning Hilja Vainula. Koos tekkiv sünergia aitas saavutada parimat võimalikku tulemust, et aprilli lõpus ja mai alguses toimuvatele viimastele laulupeo eelproovidele kindlamalt vastu minna. Magusa üllatuse pakkusid Leelo rebased, kes muhedal moel valmistasid keset viisijupikeste ümisemist õhtuks maitsva hoogtööpäevaku tordi.

Ühisüritus lõppes meeleolukate etteastete, maitsva söögi ja muheda pidumeluga. Tore teadmine, et kohtume õige pea, jäi helisema hinge.

Piret Pedanik,
Pärnu