29. märts 2024

Vingerpussid 5!

Eesti rahvatantsu on Poris, Soomes, harrastatud aeg-ajalt ja väikestes rühmades peaaegu kümme aastat. Viis aastat tagasi võttis rühm nimeks Vingerpussid ja hakkas Heli Vija juhendamisel harjutama Eesti klubi Poris egiidi all. Satakunna ja Pirkanmaa rahvatantsurühm Vingerpussid tähistas üritusega “Viron värejä” = “Eesti värve” oma 5. sünnipäeva.

Kontsert toimus 24.11. 2019 Poris. Kavas olid eesti rahvariiete moedemonstratsioon, rahvalaulud ning rahvatantsud. Külalisesinejateks olid kutsutud Eestist muusik Tarmo Kivisilla, kes mängis torupilli, kannelt, lõõtsa ja teisi rahvapille, ning Turba õpetajate rahvalaulu- ja sõprusring, kes esitas kauneid mitmehäälseid rahvalaule. Täispika kontserdi esimest poolt võis tinglikult nimetada Eesti laulupeoks ja teist poolt tantsupeoks.

Kontsert sai teoks ühistööna, korraldajateks Satakunna ja Pirkanmaa rahvatantsurühm Vingerpussid, Eesti klubi Poris, Tampere Eesti Klubi, Porin seudun Suomi-Viro -seura ry ja Satakunnan Monikulttuuriyhdistys ry. Kontserdile oli kutsutud ka EKSÜ tegevjuht Liina Miks.

Täiendavat galeriid ja tantse on võimalik vaadata siit: https://www.facebook.com/heli.vija/posts/10218269174055617

Signe Sundja
Pori

1 thought on “Vingerpussid 5!

Comments are closed.