28. märts 2024

Tamperes räägiti emakeelest

Tampere Eesti Klubi korraldas koostöös Tampere LV kultuuriosakonna ja Tampere ülikooli eesti keele õppijatega 20.märtsil eesti keele aasta 2019 ja emakeelepäeva tähistamise ürituse Laikku kultuurikeskuses. Üritus oli eestikeelne.

Avasõnaga esines Kairi-Liis Rodima-Takala, kes õpetab Tampere ülikoolis eesti keelt. Ta tutvustas tudengitele 2019 kui eesti keele aastat, rääkis Kristjan Jaak Petersonist ja traditsioonilisest emakeelepäeva tähistamisest Eestis. Seejärel luges Annela Liivat Tampere Eesti Klubist katkendi K. J. Petersoni oodist „Kuu“.

Tampere linna esindaja, Maris Reinson, kõneles Laikku kultuurikeskuse ajaloost ja tänapäevast.

Tampere-Tartu seltsi esinaine Liisa Löyttyniemi tutvustas oma seltsi tegemisi ning meenutas 30. aastatagust koostöö algust kahe sõpruslinna vahel.

Pirkanmaa Tuglase seltsi tegemisi tutvustas Pirkanmaa Tuglase seltsi juhatuse liige Katariina Teiss ja Tampere Eesti Klubi tegemisi tutvustas Klubi aseesimees Annela Liivat.

Seejärel käisid tudengid ringkäigul kultuurikeskuses. Ürituse teine osa algas eesti- ja soomekeelse luuletuse lugemisega ning osalejad pidid arvama ära autori nime. Kõlas Eino Leino luuletus „Heinakuu laps“. Järgnesid seltskondlikud mängud „Kaks sammu sissepoole“, „Kes aias?“ ja Vahva tädi!“. Ürituse lõpuks laulsime „Kauges külas“. Kultuurikeskuse muusikasaalis  sai tutvuda mõningate eesti raamatute ja õpikutega ning näha uhiuut eesti rahvariiete komplekti.

Üritus sai positiivse tagasiside ning loodame, et eesti keele päeva tähistamine saab järjepidevaks traditsiooniks.

Tampere Eesti Klubi nimel

Annela Liivat,
22.03.2019,
Tamperes