28. märts 2024

Skandinaavia ühisjõud – Norra ja Soome eestlased tantsisid koos

Veebruaris said Tallinnas kokku kaks välis-Eesti rühma, et oma unistust täide viia ja koostööna sellesuvisele tantsupeole pääseda. “Nopsajalad” Turust ja Trondheimi Trollid sõitsid üheks nädalavahetuseks Tallinna, et koos harjutada ja tantsuvideod sisse mängida.

Olime juba mitu kuud Trondheimis muret tundnud, et saada kokku 12 liiget, et me tantuspeo žüriile ennast näidata saaksime. Mure paneb aga pead tööle ja värtna vurisema! Nii hakkas sügisel vaikselt idee tekkima, et teeks aga teistega koostööd ja tantsiks  ehk “soomlastega” kokku!?

Turus tegutsev “Nopsajalad” maadleb sama hädaga – pealinnadeskt kaugemal on meil välismaal raske leida 12. tantsivat Eesti naist. Teeme küll reklaami ja proovime uusi liikmeid värvata, aga kui trenn algab, on ikka keegi puudu ja 12-liikmeline grupp on ainult ilus unistus.

Pürgime tantsupeole Skandinaavia ühisjõududena grupis Nopsakad Trollid! Meie treenerid Kadri-Liis Wist ja Sigrid Kilp julgustasid ja toetasid, hirmutasid ja kihutasid tagant. Üks agar tantsuhuviline välis-Eesti naine saab ju ometi kõigega hakkama! Kui vaja, sõidame Tallinna, teeme teiste välis-Eestlastega ühise 12-liikmelise grupi, harjutame villi varbasse ja tantsime videosse – palun väga, teeme ära!

Me ise oleme oma aktiivse ja pingelise nädalavahetusega väga rahul. Ja eriti tänulikud oleme Marika Tutelbergile, kes meid läbi raskuste tähtede poole juhtis. Sedasi võib me tunnet kirjeldada küll, sest me ei osanud enne aimatagi, kuidas kõik läheb.

Nopsajalad ja Trondheimi Trollid olid juba Jõgeval naiste tansupeol tuttavaks saanud ja juba ka väikest viisi sõbrad ja ühiste huvidega. Ühise grupina aga tantsinud me varem ei ole. Kahe päevaga arenesime silmnähtavalt – parandasime põhisammu, sirutasime käsi ja päid, nõksutasime põlvi, hoidsime õigeid positsioone ja panime kõvasti hoogu juurde. Ja seda kõike kahe päevaga! Kui esmaspäeval väsinuna koju jõudsin ja kodus videot näitasin, ütles mees parimad kiidusõnad “Te pole veel kunagi nii hästi tantsinud!”

Helen Ananiassen
Trondheim

 

Kaanefotol Nopsakad Trollid