28. märts 2024

VI soome eestlaste seltside koostööpäev Tamperes

koostöö seminar

13. aprillil said Tamperes kokku Soome eestlaste seltside esindajad Helsingist, Lappeenrannast, Mikkelist, Tamperest, Turust, Vantaalt, kes arutasid eestlaste keskorganisatsiooni loomise vajadust.

Iga-aastased seltside kohtumised on toimunud alates 2014 aastast ja erinevates kohtades üle Soome: Helsingis, Turus, Tamperes, Poris, Mikkelis.

Seltside esindajaid käisid tervitamas hr Harri Tiido ja pr Liina Viies EV Suursaatkonnast  Helsingist ning EV aukonsul Jani Koivuniemi Tamperest.  Arutlesime seltside koostöö üle ja tegime rühmatööd.

Kokkusaamisel osalenud seltsid hääletasid ühistegevuse poolt ning nüüd hakatakse ette valmistama katusorganisatsiooni põhikirja ja konkreetseid tegevusi selle asutamiseks.

Kohtumise teine osa oli seotud Mardilaadaga Tamperes, kus oli võimalus nautida kultuurikava, laulda soome-eesti laule ja vaadata-tantsida eesti folktantse koos Vingerpussidega ning osta laadakaupa.

Tampere Eesti Klubi tänab EV Suursaatkonda Helsingis, EV aukonsulit Tamperes, Anni Lasteaeda, Emakeelset Hariduse Seltsi, ET Teatrit, Lappeenranna-Imatra Eesti Seltsi, Mikkeli Eesti Kultuuri Seltsi Mihkel, Pirkanmaa Tuglase Seltsi, Soome Eesti Noored ry-d, Turu Eesti Keskust, Turu Eestlaste Klubi.

Suur aitäh Tampere Eesti Poele sponsorluse ning Tampere Eesti Klubi juhatusele korraldustöö eest!

Soome eestlaste seltside VII kohtumine toimub 2020 aastal Anni Lasteaias Helsingis.

Edu ja koostööd!

Annela Liivat,
Tampere Eesti Klubi,
asejuhataja ja arendusjuht

jürikuul
Tamperes