28. märts 2024

Oktoobrikuu Tartu Folgiklubi külalisteks olid folklooriklubi Maatasa ja juhendaja Halliki Pihlap

Värvikas vestlus Halliki, Helin ja Meelis Pihlapi ning Priit Kallejärvega andis Maatasa noorte tegevusest tõeliselt isuäratava pildi ja üllatas küsitlejat Ants Johansoni  korduvalt.

Sama pädeb ka laulude ja piullilugude kohta, mida klubilised kosta lasid – see oli läbimõeldud, maitsekas, isikupärane emotsionaalne muusika, mis sel õhtul Emajõel kõlas.

Folklooriklubi eesmärgiks on uurida oma paikkonna pärimust ja ühtlasi pakkuda mõnusat koosolemist noortele. Kauge mineviku lugude kõrval on Maatasa valmis vahendama ka tänast aega, seega on repertuaaris ka kaasaegseid rahvamuusikalugusid ja -seadeid. Nimi Maatasa viitabki autentsusele (maatasa kui maadligi), aga samas ka praeguse aja rohketele võimalustele rahvamuusikas (maatasa kui pihuks ja põrmuks).

Halliki Pihlap enne folgiklubi: “Ma ise tahaksin väga pöörata tähelepanu sellele, et klubis toimetavad noored ja meie huviks on pärimus ehedal kujul, so ilma seadmata ja rahvariideid stiliseerimata. Samas teeme vahel ikka seadeid ka. Veel on minu jaoks väga oluline, et kui me alustasime 2013. aastal, siis olin ma koosseisu juhiks, kuid tänaseks oleme juba kõik üks meeskond. See, et mina tunnen vajadust juurelda oma juurte üle, on minu meelest väga ok, nii peabki, aga et noored selle üle juurdlevad ja ehitavad üles Tartusse folkloorikogukonda, on ikka väga imetlusväärne!”

Fotomeenutus
https://maatasa.webs.com/
https://www.facebook.com/folklooriklubimaatasa

8. hooaega toimuvat igakuist Tartu Folgiklubi korraldab MTÜ Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts.

Noorte folklooriklubi küsitles
Ants  Johanson

1 thought on “Oktoobrikuu Tartu Folgiklubi külalisteks olid folklooriklubi Maatasa ja juhendaja Halliki Pihlap

Comments are closed.