19. märts 2024

Välis-Eesti tantsurühmade kontsert “Ühendusmaa on Eestimaa”.

Pühapäeval, 7. juulil 2019 algusega kell 12:00 toimub Tallinnas Vabaduse väljakul
Välis-Eesti tantsurühmade kontsert “Ühendusmaa on Eestimaa”.


Kontserdil astuvad üles 340 tantsijat 25 tantsurühmast 14 erinevast riigist: Soome, Rootsi, Norra, Belgia, Holland, USA, Kanada, Austraalia, Türgi, Inglismaa, Saksamaa, Iirimaa, Luksemburg, Šveits. Kaasa teevad rahvakunstiansambel Leigarid ja rahvakultuuriselts Koidupuna.

Kontserdi idee tekkis MTÜ Tantsupeomuuseum meeskonnal eesotsas Angela Arraste ja Ülo Luhtiga juba 2018. aasta augustis, mil toimus Eestis (Kihnu-Paikuse) Välis-Eesti tantsuõpetajate suvekursus. Seoses positiivse tõdemusega, et 2019. aasta üldtantsupeole registreerus rekordarv väliseesti tantsurühmi, otsustatigi plaanitu teoks teha.

“Ühendusmaa on Eestimaa” toob välisrühmad kokku ühisele tantsuväljakule. Igal rühmal on enda põnev lugu ja traditsioonid, mida hoitakse Eesti kultuuri säilitamiseks regulaarselt koos käies. Lisaks kirevale ajaloole on igal rühmal enda nägu ja kohati eriline viis mõne tantsu tantsimisel: nii nagu igas Eestimaa külas tantsitakse pärimustantse natuke omal moel.

Kui koos mõtlemine loob ühise mõttevälja, siis koos tantsimine loob ühise ruumi ehk ühendusmaa. Globaalse Eesti teema on aktuaalne ning ühise Eesti nägemine ka väljaspool meie riigi piire saab üha olulisemaks. Kontserdi lõpus palume ka pealtvaatajad tantsima, et ühise Eesti mõtet veelgi toetada.

“Ühendusmaa on Eestimaa” lavastajateks on Karmen Ong ja Jaan Ulst.

Projekti eestvedajaks on MTÜ Tantsupeomuuseum.

Kontserdi pikkus on 50 minutit ja sissepääs on kõikidele vaba.


Toetajad on Eesti Kultuurkapitali Rahvakultuuri sihtkapital, Tallinna Kultuuriamet, Tallinna linn, Integratsiooni Sihtasutus ja Tallinna Kesklinna Valitsus.
Koostööpartnerid on Tallinna Teeninduskooli õpilaskodu ning Laulu- ja Tantsupeo SA.

Koduleht: https://www.facebook.com/events/527386371131430/