28. märts 2024

Peterburi selts tantsis ja laulis suve soojaks

Peterburi Eesti Kultuuriseltsi rahvatantsurühm Neevo ja laulukoor Kaja esinesid suvel Tartus, Suure-Jaanis, Viiburis ja loomulikult ka Peterburis.

Peterburi Eesti Kultuuriseltsi rahvatantsijatel on olnud väga tegus suvi. Jõuti ära käia Tartus 27. ingerisoomlaste laulu- ja tantsupeol (3.–4. juunil) ja esineti Sestroretskis Dubki pargis ingerisoomlaste jaanipeol (24. juunil).

10.-11. juunil külastasid Peterburi tunnustatud tantsuõpetajad Erika Põlendik ja Ülle Feršel Eestist, kes andsid tantsijatele eesti rahvatantsu kahepäevase meistriklassi.

Seltsi ja Peterburi Jaani koguduse koori Kaja suvi oli veelgi värvikam, lauldi nii Peterburis, Viiburis kui ka Suure-Jaanis.

10. juunil esines koor Peetruse ja Pauluse kirikus Viiburis, kus esitati laule erinevates keeltes. Repertuaaris oli ka eesti heliloojate looming. Oreli ja flöödi saatel esitas vaimulikke laule koori solistide ansambel.

Koori liikmed Peetri ja Pauluse kirikus Viiburis, foto Darja Shkurljatjeva
Koori liikmed Peetri ja Pauluse kirikus Viiburis, foto Darja Shkurljatjeva

14. juunil laulis koor traditsioonilisel Baltimaade repressiooniohvrite mälestuspäeval Peterburi Jaani kirikus. Koor Kaja laulis eraldi ja ka ühendkoori Balticum koosseisus. (Koor Balticum tegutses juba 1960. aastatel, kui noored õppisid Leningradi kõrgkoolides. Nüüd on endised lauljad hakanud taas koos esinema.)

16.–19. juunil oli koor kutsutud osalema reformatsiooni 500. aastapäevale pühendatud vaimulikule laulupeole Suure-Jaanis. Peale selle saatis koor jumalateenistust Pauluse kirikus Viljandis ja esines samas eraldi kontserdiga.

24. juunil esitas koor Peterburi Maarja taevaminemise kirikus (leedu koguduse kirik) Balticumi koosseisus teise osa Vivaldi kantaadist “Gloria” sümfooniaorkestri saatel (dirigent Aleksei Vassiljev).

Viiu Fjodorova
Peterburi Eesti Kultuuriselts