28. märts 2024

Hollandis avati Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud tammik

Eesti Maja Hollandis eestvedamisel ja kohaliku eestlaskonna toel istutati 20 tammepuud veel arengujärgus olevasse kohalikku parki PARK 21. Pargi toetajatel oli võimalus tammepuu adopteerida ja seda võimalust kasutasid mitmed pered ja Hollandis elavad eestlased, samuti Eesti aukonsul Zwolles ning Eesti Saatkond Haagis.

Kohalike eestlaste sooviks oli leida Hollandis üks paik, mis meenutaks kõigile siinelavatele eestlastele Eestit. Nüüd on meil selleks EV100 tammik, mis jääb mälestama Eesti Vabariigi 100. aastapäeva ja loodetavasti saab kohaks, kus saame meie ja tulevased põlvkonnad tähistada olulisi Eesti tähtpäevi.

Tammiku avasõnad ja viimase puu istutas saatkonna konsul Mati Murd. Maapind, kuhu tammed istutati, on vaid natuke vanem kui Eesti – 160 aastat tagasi oli selles kohas veel järv. Samal kui Eesti riik võitles oma riigi kehtestamiseks võõrjõudude vastu, tegeles Holland vee ja loodusjõudude allutamisega. Suur osa Haarlemmermeer vallast on neli meetrit allpool merepinda ja selles mullas kasvavad nüüd ka Eesti auks istutatud tammed. Tammepargi avamisel pakuti eestipäraseid suupisteid ning rahvariietes esinenud tantsurühm Tuuletütred tõi mustale põllule värvikirevust ja elevust.

Hollandi tammiku rajamine on osa suuremast tammikute istutamise projektist. Oma tammepuud või tammikut on oodatud istutama Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul kõik koolid, eraisikud, pered, ettevõtted ja organisatsioonid nii Eestis kui välismaal. Tammede istutamine üle Eesti toimub maikuu kahel esimesel nädalal, enamik tammikuid avatakse 1. juunil.

 Ürituse fotoalbum https://www.facebook.com/pg/eestimajahollandis/photos/?tab=album&album_id=346891242385362

Ülevaate edastas Margit Tera

Eesti Maja Hollandis

1 thought on “Hollandis avati Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud tammik

Comments are closed.