28. märts 2024

Eesti Kultuuriseltside Ühendusel on taas uus liige

Alates 23.01.2019 on EKSÜ uus liige Eesti Kultuuri Selts Mihkel, soome keeles Viron kulttuuriseura Mihkel ry. Selts tegutseb Soomes Mikkeli piirkonnas

Tere tulemast ja anname uuele tulijale võimaluse ennast tutvustada 🙂


Eesti Kultuuri Selts Mihkel asutati 2015. aasta algul. Selts ühendab nii kohalikke eestlasi kui ka Mikkeli estofiile ja teisi eesti keele ja kultuuri huvilisi. Seltsi eesmärgiks on Eesti kultuuri vahendamine ning Eestit ja eestlasi tutvustava teabe levitamine Soomes. Oluline osa seltsi tegevuses on töö koolilastega nende emakeeleoskuse arendamisel. Selts on saanud rahalist tuge abiõpetajate palkamiseks Mikkeli linna korraldatavatesse eesti keele tundidesse. Noorte perede südameasjaks on eesti keelt kõnelevaid lapsi ühte liita.

Mihklid on nelja tegevusaasta jooksul korraldanud kohtumisi kirjanikega, tähistanud vabariigi aastapäeva, emadepäeva, jõule ja muid Eestiga seotud tähtpäevi. Koos on käidud kontserdil, teatris ja mardilaadal. Mikkelit on külastanud Tartu muusikud – rahvamuusikaansambel Sirgutii ja Vaikuse Stuudio keskaegse etendusega ”Rõõmulaul”. Rahvakombeid on lastele tutvustatud ERM-i muuseumitunnis.Traditsiooniks on saanud augustis toimuvad perede suvepäevad, millele nüüd on lisandunud ka talvepäevad.

Eesti Vabariigi juubelit tähistasime luuleõhtu ja eesti pidudega kodudes. Mihklite esindus osales Lappeenranna Eesti Seltsi kutsel seltsi 25.  ja EV 100. sünniaastapäeva peol. Mais toimus Mikkelis Soome eesti seltside kokkutulek. Mihkel osales kokkutuleku korraldustöös. Käisime külas Savonlinna Eesti ühingu estofiilidel ja osaleme vabatahtlikena tänavu toimuva ESTO 2019 Helsingi ürituste korraldamisel. Tore oli teha koostööd ERMI Sõprade Seltsiga, kelle abiga tähistati Mikkeli maakonnaraamatukogus hõimukuud ERMI rändnäitusga ”Soome-ugri ja samojeedi rahvad”.

Ilona Kolberg,
Mihkli selts

 

1 thought on “Eesti Kultuuriseltside Ühendusel on taas uus liige

Comments are closed.