19. märts 2024

Mina, eestlane V – Hirvo Surva

27. märtsil algusega ikka kell 17.00 jätkame veebiseminari sarja “Mina, eestlane”. Seekord on külaliseks Eesti Koorijuhtide Liidu looja ja hetkel juhatuse liige, Eesti kooriühingu esimees ning Eesti Meestelaulu seltsi juhatuse liige Hirvo Surva. Teemaks – Ida-Virumaalt koorimaailma.

Eesti Muusika – ja Teatriakadeemia professor ning kooridirigeerimise kateedri juhataja, 1963. aastal Ida-Virumaal, Kohtla-Järvel sündinud Hirvo Surva siirdus koorimuusikamaailma juba 16-aastaselt.

Väga hinnatud koorijuhina on Hirvo olnud dirigendipuldis kõikidel meie laulupidudel alates 1991. aastast, mil toimus Tallinnas Eesti Ameerika ühislaulupidu „Laulusillad“.

Täna on Hirvo Rahvusooper Estonia poistekoori peadirigent ja kunstiline juht ning dirigendiks veel mitmele harrastuskoorile.


EKSÜ veebiseminaride sari “Mina, eestlane” alustas novembris 2020.a. Sarja tegijate püüd on avada eestluse võimalikult erinevaid tahke vestluste, loengute ja kontsertide kaudu, kus vaatajate ees on eestlased ja estofiilid üle kogu maailma.

Senised esinejad ja ettekanded on leitavad siit: Mina, eestlane – Eesti Kultuuriseltside Ühendus