29. märts 2024

Hõimupäev Tamperes

8. oktoobril 2022 toimus Tamperes Sugrifest, mis tutvustab soome-ugri rahvaste keeli, kultuuri ning kus käiakse rahvariideid tuulutamas. Sugrifesti on Tamperes peetud alates 2014 aastast.

8. oktoobril kell 10-17 sai nautida Laikku Kultuurikeskuses ungari, saami, udmurdi, karjala, eesti, soome jt kultuuri. Oli loenguid soome-ugrilaste pühade traditsioonist, muusikat, laulu, tantsu, käsitöö- ja müügilaata, postkaartide ning raamatute müüki. Tavapäraselt tehti Sugrifestil soome-ugrilaste rahvariietes osalejatega ühispilt. Tampere Eesti Klubi korraldas Sugrifesti kohviku ja siinkohal suured tänud TEK juhatuse liikmetele: Marelle Paikla, Ruth Villem, Kristiina Lepp

Tampere Eesti Klubi on osalenud algusaastatest peale ning pakkunud eesti toidumaitseid. Alates 2017 aastast rikastab Sugrifesti kultuurikava eesti pärimuslik rahvatants.

Folkrahvatantsurühm Vingerpussid on Pori-Tampere ühendrühm, mida juhendab Heli Vija. Selle aasta kavas tutvustas Heli eesti rahvariideid, mis peamiselt esindasid Lõuna-Eestit, kuid oli ka Kihnu ja teiste saarte riideid. Vingerpussid esitasid tantsukava ja tantsutasid kohalolijaid. Koostantsudeks oli Nõia neitsi, Kaera-Jaani samme ja Kägaraga liikusime ringi terves kultuurikeskuses! Väga suur aitäh Heli Vijale! Sisuka Sugrifesti päeva lõpetas udmurdi-eesti trio Ar-god. Peakorraldajad olid Tampere linna kultuuriosakond ja Soome-Vene Selts.

Sügisrõõmu!

Tampere Eesti Klubi ry
nimel Annela Liivat