16. juuli 2024

Eesti tekitas elevust

20.novembril 2023 tähistati Mikkeli raamatukogus rahvusvahelist lapse õiguste päeva, mille peakorraldajaks oli Mikkeli linna kultuuriosakond.

Teiste kohalike organisatsioonide hulgas oli kutsutud osalema ja oma tegevust tutvustama ka Mikkeli Eesti Keskus. Juhatuse esimees Günter oli joonistanud tutvumiseks ja värvimiseks Eesti sümboleid – rukkilille ja suitsupääsukese kõrval sai räägitud ka Pika Hermanni torni keerulisest ajaloost.

Eesti kaardil märgiti juba käidud kui ka käimata kohti. Koos Vähemusrühmade tugiühingu Omega juhatuse esinaise Sini juhendamisel tutvusid lapsed maailma lippude seas Eesti lipuga ja joonistasid ka endale sini-must-valge.

Lapsevanemad olid elevil infolauas, kus nii mõnigi avastas teabematerjale sirvides uusi reisikohti Eestisse – seekord äratas erilist huvi Hiiumaa, Võrumaa ja Setumaa. Ka Ida-Virumaa ja Peipsiveere kohta sai jagatud mitmekülgset teavet.

Kaugem uudistaja üritusel oli pärit Ruandast, enne Mikkelisse elama asumist omandanud hariduse Cardiffi ülikoolis Walesis ja maailmale tiiru peale tehes kohanud Mikkeli rahu ja asjalikkust, mida ka oma lastele kasvamiseks sooviks.

Lapsed olid põnevil ja vanemad rahulolevad – rahuriigis ja rahulikus keskkonnas on laste õigused kaitstud!

Mikkeli Eesti Keskus Ry
Eva Bellen/tegevjuht

1 thought on “Eesti tekitas elevust

Comments are closed.