19. märts 2024

Eesti Kool Hollandis lõpetas kooliaasta kohaliku laulu- ja tantsupeoga

Eesti Kool Hollandis lõpetas kooliaasta kohaliku laulu- ja tantsupeoga, kus oma oskusi näitasid lapsed, täiskasvanud keeleõppijad, rahvatantsijad ja koorilauljad. Kuna üldlaulu-ja tantsupeo toimumisaeg jääb siinsetele lastele alati kooliaasta sisse, ei ole peredel võimalik Eestisse sõita, et seal suurest peost osa saada.

Eesti Kool Hollandis korraldas oma väikese peo, et peredele suvise suurpeo tunnet edasi anda ja kooliaasta jooksul õpitud laule nind tantse demonstreerida.

Peopaika mindi loomulikult rongkäigus, ka see on laulupeo tähtis osa. Kooli õpilased valmistasid kooli lipu ning täiskasvanud eesti keele õppijad kaunistasid oma lipu eestikeelsete sõnade ning mõtteteradega. Üheskoos marsiti laulu saatel peopaika Amsterdami WTC ärilinnaku keskel.

Pidu algas tantsudega selle aasta üldtantsupeo repertuaaris. Esines tantsurühm Tuuletütred, kellel on pääs tantsupeole välja teenitud ning nemad seavad sammud peagi Kalevi staadioni suunas. Eesti Kooli Hollandis õpilased esinesid koos rahvatantsijatega, tantsides “Oiget ja vasembat” ning “Kaerajaani”. Tantsijate ja lauljate vahele mahtus viiuldajate ettekanne, et kodumaal toimuvat rahvamuusikapidu mitte unustada. Laulukoorina astus üles väike koosseis naisi, kes Euroopa Eestlaste Koori kosseisus ka laulukaare all üles astuvad.

Pidu lõppes ühise “Kaerajaaniga”, millega liitusid pealtvaatajad ja juhuslikud möödakäijad. Eesti tantsud ja kirevad rahvariided äratasid kõikides suurt huvi ning imetlust. Laul ja tants jätkusid piknikupaigas ka pärast ametliku peo lõppu nagu laulu-ja tantsupeole ikka kohane.

Kogu pildialbum on siin ja videod ka.
https://www.facebook.com/pg/eestikool/photos/?tab=album&album_id=2576594749042001

Mõnusat tantsu- ja laulupeosuve!
Margit Tera, Holland